Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Ziepniekkalnā būs jauna kultūrvieta – atjaunotā Ēbelmuiža

Oktobrī durvis apmeklētājiem vērs 18. gadsimtā baroka stilā celtā Rīgas piepilsētas muiža Ēbelmuiža, informē ēkas īpašnieku un restauratoru pārstāvji.

Muižas atklāšanas svētki plānoti 4.oktobrī.

Muižā plānots uzņemt kāzu, privātu, korporatīvu pasākumu rīkotājus un svinēt gribētājus, kā arī mākslinieki tiek aicināti rīkot personālizstādes.

Muižu 10 gadu garumā atjaunoja AS "Būvuzņēmums Restaurators" īpašnieks Mareks Mamajs un viņa sieva Agnese Mamaja. Ēbelmuižas atjaunošanas darbus un restaurāciju veica amatnieki un restauratori, kuri strādā uzņēmumā AS "Būvuzņēmums Restaurators". Darbi tika veikti balstoties uz arhitektoniski mākslinieciskās izpētes un arhitekta Artūra Lapiņa izstrādātā restaurācijas projekta.

Muiža ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis. Ēbelmuiža pirmsākumos veidojās kā bagāta Rīgas namnieka vasaras mītne, kas tiem laikiem atradās tālu no Rīgas centra.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Ēbelmuižu par 135 000 eiro savulaik izsolē no Rīgas pašvaldības iegādājās SIA "Finantex". "Firmas.lv" informācija liecina, ka šis uzņēmums pieder Agnesei Mamajai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu