Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Mētāja kā lupatu lelli." Tūrists par mata tiesu izdzīvo nīlzirga uzbrukumā Zambijā

Nīlzirgs. Ilustratīvs attēls.
Nīlzirgs. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kāds vīrietis tikai par mata tiesu izdzīvoja pēc nīlzirga uzbrukuma Namībijā. Braucot ar kanoe laivām pa kādu vietējo upi, viņš tika ievilkts upē un "mētāts pa gaisu kā lupatu lelle", vēsta ārvalstu mediji.

Rolands Čerijs kopā ar sievu Šērliju bija devušies piecu nedēļu atvaļinājumā uz Āfrikas dienvidiem. Tagad visu viņa ķermeni klāj smagas kodumu brūces, tostarp 25 cm liela brūce vēderā, kā arī vīrietis guvis augšstilba traumu un izmežģījis plecu. 

Medmāsas Johannesburgas slimnīcā, Dienvidāfrikā, kur 63 gadus vecais vīrietis vēlāk tika nogādāts ārstēšanai, sacīja, ka nekad nav aprūpējušas kādu, kurš izdzīvojis pēc nīlzirgu uzbrukuma, jo lielākā daļa šādu uzbrukumu ir nāvējoši.

"Es atceros, ka domāju: "Ak vai, kas par veidu, kā aiziet... Es neesmu gatavs mirt." Es domāju, ka pienācis gals, jo neviens neizdzīvo pēc nīlzirgu uzbrukuma," viņš sacīja BBC.

"Es atceros, ka skatījos uz savām kājām un domāju, ka nav labi. No saplēstajiem šortiem rēgojās miesas gabali, un vēders bija asinīs."

Vīrietis nav domājis neko sliktu par dzīvnieku vai tā rīcību, jo viņš "apzinājies, ka esam viņu teritorijā", taču viņam "īsti nepatika" tas, ko nīlzirgs ar viņu izdarīja.

Pāris no Vorvikšīras devās safari izbraucienā pa Kafue upi sava ceļojuma trešajā nedēļā, kad viņu kanoe no apakšas ietriecās nīlzirgs un iegāza abus britu tūristus ūdenī.

Šērlijai, kura atradās kanoe priekšgalā, izdevās aizpeldēt līdz krastam, bet  Rolands izmežģīja plecu brīdī, kad kanoe apgāzās, un nespēja peldēt.

"Bijām instruēti aizpeldēt drošībā, bet es nevarēju papeldēt (..), mēģinājumi peldēt ar vienu roku nebeidzās labi, un tad dzīvnieks mani satvēra," vīrietis atminas.

"Nīlzirgs saķēra mani žokļos un novilka līdz upes dibenam."

Tur dzīvnieks vīrieti atlaida. Glābšanas veste Rolandu pacēla virs ūdens, kur varēja ievilkt dziļu elpu, pirms nīlzirgs atkal viņam uzklupa.

"Mani atkal sagrāba un mētāja pa gaisu kā lupatu lelli, bet uz krasta pusi, kas bija liela dāvana," viņš teica.

Tieši tādēļ viņam izdevās nokļūt tuvāk drošībai un aizkļūt līdz krastam, no kurienes pēc tam motorlaiva viņu aizgādāja prom no upes.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu