Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Kāds būs "Baložu" dzelzceļa pieturas liktenis? Publiskās apspriešanas dalībnieki to aicina saglabāt (1)

Dzelzceļš.
Dzelzceļš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Gandrīz visi Olaines novada pašvaldības rīkotās publiskās apspriešanas dalībnieki atbalsta dzelzceļa pieturas "Baloži" saglabāšanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Novada domes sēdē šonedēļ apstiprināti publiskās apspriešanas rezultāti, kā arī nolemts nosūtīt tos Satiksmes ministrijai ar aicinājumu rast iespēju staciju saglabāt.

Publiskajā apspriešanā par dzelzceļa stacijas "Baloži" saglabāšanu piedalījās 535 dalībnieki, no kuriem 511 bija par dzelzceļa stacijas "Baloži" saglabāšanu, savukārt 24 - pret.

Populārākie respondentu paustie argumenti par labu dzelzceļa stacijas saglabāšanai bija, ka vilciens tiek izmantots ikdienā, dodoties uz darbu, veikalu, pie ārsta, tuviniekiem, kā arī vilciens ir vienīgais sabiedriskais transports agrās rīta stundās, kad citi nekursē, un ir pieejams jebkuros laika apstākļos, īpaši ziemas periodā. Anketās arī pausts, ka Baložu stacija tiek izmantota kā "park and ride".

Iedzīvotāji arī uzvēra, ka Stūnīši un Medemciema tuvākā daļa atrodas pārāk tālu no jaunizbūvētās stacijas, bet ceļš uz to kājām gar Jelgavas šoseju ir bīstams. Vietējie arī uzskata, ka stacijas "Baloži" saglabāšana potenciāli celtu Stūnīšu un Medemciema tuvākās daļas vērtību.

Jau ziņots, ka Olaines novada pašvaldība rīkoja publisko apspriešanu par dzelzceļa pieturas "Baloži" saglabāšanu esošajā vietā.

Domē skaidro, ka pašvaldība saņēma novada iedzīvotāju kolektīvu iesniegumu "Par dzelzceļa pieturas punkta "Baloži" iespējamās pārnešanas vai slēgšanas sabiedriskās apspriedes un/vai publiskās apspriešanas organizēšanu" ar klāt pievienotiem 330 iedzīvotāju parakstiem. Iedzīvotāji lūdz aizstāvēt novada iedzīvotāju intereses attiecībā uz dzelzceļa satiksmes nodrošināšanu Stūnīšos, Gaismās un to apkārtnē, kā arī lūdz organizēt sabiedrisko apspriedi vai publisko apspriešanu par dzelzceļa satiksmes nodrošināšanu, saglabājot pieturas punktu "Baloži" tā esošajā atrašanās vietā un ar esošo regularitāti.

Novada domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Līga Gulbe (LSDSP) aģentūrai LETA atklāja, ka arī pēc jaunā pieturas punkta "Baloži" izbūves iedzīvotāji vēlas saglabāt esošo Baložu pieturu, taču lemt par pieturas punktiem nav domes funkcija. Tāpēc dome pieņēmusi lēmumu par publiskās apspriešanas rīkošanu.

Domes lēmumā pausts, ka pašvaldība gatava sniegt pozitīvu atzinumu par jaunizbūvētā pieturas punkta "Baloži" pārdēvēšanu, piešķirot tam nosaukumu "Medemciems", ja Rīgas-Jelgavas līnijā tiks saglabāts un iekļauts arī esošais pieturas punkts "Baloži", vismaz līdz "Rail Baltica" projekta gaitā izveidotai reģionālajai pieturai "Olaine".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu