Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Neuzveiktais Latvijas bokseris Aleksejevs sacentīsies par Eiropas čempionu titulu

Jevgenijs Aleksejevs.
Jevgenijs Aleksejevs. Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 28. septembrī, Latvijas bokseris Jevgenijs Aleksejevs cīnīsies ar Misto Abdulajevu par vakanto Eiropas vidējā svara (72,5 kg) titulu Starptautiskajā Boksa organizācijā (IBO).

31 gadu vecais Aleksejevs, kurš iesaukts par "The Hurricane" ("Viesuļvētra"), ar Vācijas pārstāvi sacentīsies Spānijā – "Pabellon Municipal" hallē Kanalsā, Valensijas provincē.

Abu bokseru duelis norisināsies kā pēdējais cīņu vakarā, tiek prognozēts, ka viņi ringā dosies aptuveni plkst. 22:30 pēc Latvijas laika. Aleksejevs un Abdulajevs cīnīsies desmit raundus.

Abi sportisti vēl nav zaudējuši profesionālajā boksā. Aleksejevs var lepoties ar 16 uzvarām un deviņiem nokautiem, bet Abdulajevs izcīnījis 11 panākumus – desmit priekšlaicīgi.

Latvietis sacentīsies par savu pirmo titulu karjerā. Savu pēdējo cīņu viņš aizvadīja 2024. gada 20. aprīlī Valensijā, kur ar tehnisko nokautu jau ceturtajā raundā sakāva argentīnieti Marselo Hermanu Rodrigesu.

Aleksejevs ir dzimis Rīgā un trenējas pie Romāna Anučina. 2013. gadā viņš debitēja profesionālajā boksā ar nokautu dzimtajā pilsētā. Aleksejevam piemīt pretuzbrukuma stils, kas bieži ļauj viņam dominēt vēlākajos raundos. "BoxRec" rangā latvietis atrodas 107. vietā pasaulē vidējā svara kategorijā.

"Es domāju, ka šī ir vissvarīgākā cīņa manā dzīvē," atzīst Aleksejevs. "IBO Eiropas čempiona tituls ir uz spēles. Mans pretinieks ir neuzvarēts. Esmu pārliecināts, ka viņam nepatīk zaudēt. Bet es būšu tur, lai paņemtu to, kas man ir paredzēts."

Interesanti, ka karjeru viņš sāka kikboksā, 2008. gadā pat izcīnot Eiropas čempionu titulu junioriem. Tomēr kājas lūzuma dēļ Aleksejevs bija spiests mainīt disciplīnu.

34 gadus vecais Abdulajevs ir pazīstams ar spēcīgu kreisās rokas džebu. Viņš ir bijušais UBF Eiropas čempions vidējā svara kategorijā. Abdulajevs gaida lielisku cīņu pret Aleksejevu.

IBO ir neatkarīga boksa organizācija, kas nosaka un pārrauga profesionālas cīņas visā pasaulē. Tā atzīst čempionus gan pasaules, gan reģionālajā, gan arī starpkontinentālā līmenī. Kopš 2023. gada IBO tituls ir apvienots ar trim no četrām boksa organizācijām (WBA, IBF un WBO) vairākās svara kategorijās.

Vairākas boksa leģendas, tostarp Lenokss Lūiss, Vladimirs Kličko, Floids Meivezers un Taisons Fjūrijs, izcīnīja un nēsāja IBO jostas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu