Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Rinkēvičs ANO Ģenerālajā asamblejā uzsver Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta attīstības jomā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs ANO uzsvēris Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta un komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Laikā no 23. līdz 26.septembrim Valsts prezidents ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā divpusēji tikās ar 13 valstu līderiem.

Tikšanos laikā Valsts prezidents ar sarunu partneriem pārrunāja divpusējās attiecības, sadarbību starptautiskajās organizācijās, atbalstu Ukrainai, situāciju Tuvajos Austrumos, kā arī atbalstu Latvijas kandidatūrai uz ANO Drošības padomes nepastāvīgās locekles vietu 2026.-2027.gadam.

Valsts prezidents sevišķu uzmanību pievērsa ekonomiskās sadarbības padziļināšanai, uzsverot Latvijas potenciālu mākslīgā intelekta un komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā. Vienlaikus Rinkēvičs apliecināja Latvijas atbalstu aktīvai rīcībai, lai novērstu klimata pārmaiņu sekas.

Papildus ANO Ģenerālās asamblejas laikā Valsts prezidents kopā ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu un Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu tikās ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu, lai pārrunātu reģionālo drošību un atbalstu Ukrainai. Prezidenti bija vienoti, ka jāturpina atbalstīt Ukrainu līdz tās uzvarai pār agresoru.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu