Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Foto un video RFS debitē Eiropas līgā ar smagu zaudējumu 34 tūkstošu cilvēku priekšā

Ceturtdien, 26. septembrī, Latvijas čempione futbolā RFS Rumānijā cieta smagu zaudējumu pret Bukarestes FCSB. Tā bija rīdzinieku pirmā spēle UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā.

RFS ar 1:4 (1:2) piekāpās Bukarestes FCSB.

Vārtus RFS astotajā minūtē zaudēja pēc vārtsarga Fabrisa Ondoā kļūdas. Roberts Savaļnieks piespēlēja vārtsargam, bet viņš ļāva pietuvoties Džordžem Birlidžeam un atņemt bumbu, pēc brīža pēc Dariusa Olaru piespēles Birlidžeam raidot bumbu vārtu labajā stūrī - 1:0 mājinieku labā.

Pēc dažām minūtēm Ondoā atvairīja Olaru sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī.

19.minūtē pretuzbrukumā vienatnē ar FCSB vārtsargu Štefanu Tirnovanu izskrēja Savaļnieks, taču ne pārāk labi apstrādāja bumbu, un satuvinājās ar vārtsargu, Tirnovanu bīstamo momentu neitralizējot.

23.minūtē pēc Savaļnieka izpildītā stūra sitiena no kreisās puses bumba soda laukuma vidū no Jāņa Ikaunieka atlēca pie aizsarga Žigas Lipuščeka, kurš ar kreiso kāju to raidīja vārtu labajā apakšējā stūrī, bumbai skarot vārtu stabu - 1:1. 

32.minūtē pretuzbrukumā Rumānijas klubs panāca 2:1. Vlads Kirikešs ar piespēli soda laukumā ļāva Mariusam Štefanesku raidīt bumbu vārtu labajā stūrī - 2:1 FCSB labā.

Labs sitiens vārtu labajā stūrī padevās Ikauniekam, bet bumbu atvairīja Tirnovanu, bet sešas minūtes pirms puslaika beigām divreiz bīstami pa Ondoā vārtiem sita mājinieki.

Otro puslaiku Savaļnieka vietā sāka Rostāns Džiki.

58.minūtē rezultāts tapa 3:1 mājinieku labā. Pēc Florina Tanases piespēles soda laukumā Olaru traucēt nepaspēja Lipuščeks, Olaru bumbu raidot vārtu labajā augšējā stūrī.

69.minūtē Olaru pretuzbrukumā pēc labas mājinieku saspēles no soda laukuma vidus trieca bumbu vārtu vidū zem pārliktņa, panākot 4:1.

70.minūtē RFS galvenais treneris Viktors Morozs, mēģinot mainīt spēles gaitu un taupot pamatsastāva spēlētāju spēkus, veica trīs maiņas, vēlāk laižot laukumā arī piekto rezervistu.

RFS centās uzbrukt, bet līdz bīstamiem vārtu gūšanas momentiem rīdziniekiem nokļūt neizdevās.

RFS Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 7:0 uzvarot Ziemeļīrijas čempioni "Larne", bet otrajā kārtā ar 1:7 piekāpjoties Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt" un nonākot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur divu spēļu summā ar 9:0 sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma".

Cīņā par vietu Eiropas līgas grupas turnīrā rīdzinieki divu maču summā spēlēja 3:3 ar Nikosijas APOEL, bet pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ar 4:2.

Rīdziniekiem Bukarestē nevarēja palīdzēt Emersons Deusleisānu un Ismaels Diomandē, kuriem savainojumu dēļ sezona ir beigusies. No savainojumiem vēl atgūstas serbs Darko Lemajičs un Čehijas futbolists Petrs Marešs, kuri laukumā atgriezīsies pēc aptuveni divām nedēļām, bet savainots šobrīd ir arī Mārtiņš Ķigurs.

Arī Rumānijas čempione FCSB Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 11:1 sagraujot Sanmarīno klubu Akvavivas "Virtus", otrajā kārtā ar 2:1 pieveicot Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi", bet trešajā kārtā ar 3:4 piekāpjoties Prāgas "Sparta".

Eiropas līgas "play-off" kārtā Rumānijas klubs ar 2:1 pieveica Austrijas vienību Lincas LASK.

3.oktobrī mājās RFS tiksies ar Turcijas čempioni Stambulas "Galatasaray", 24.oktobrī izbraukumā - ar Vācijas bundeslīgas klubu Frankfurtes "Eintracht", 7.novembrī savā laukumā - ar Beļģijas klubu "Anderlecht" un 28.novembrī - ar Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK, 12.decembrī Belgradā - ar Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, 23.janvārī mājās - ar Amsterdamas "Ajax" un 30.janvārī Hamburgā - ar Kijivas "Dynamo".

RFS ir otrā Latvijas komanda aiz "Ventspils", kas iekļuvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, vairs neeksistējošajam Kurzemes klubam to iespējot 2009./2010.gada sezonā. Pirms diviem gadiem RFS cīnījās UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā, kas ir Eiropas pēc spēka trešais klubu turnīrs.

36 pamatturnīra komandas aizvada mačus ar astoņām dažādām pretiniecēm, tiekoties ar divām katra no četriem groziem komandām.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas nodrošina vietas astotdaļfinālā, 9.-24.vietas īpašnieces cīnīsies izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā, bet pārējām vienībām Eiropas kausu sezona būs noslēgusies. Šāds formāts UEFA Eiropas līgā tiek izspēlēts pirmo reizi, aizstājot tradicionālo grupu turnīru.

UEFA Eiropas līgas fināls Spānijas pilsētā Bilbao notiks 25.maijā. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu