Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Šķita, ka sākumā visi lidoja." Merzļikins komentē spilgto pārbaudes spēli

Elvis Merzļikins.
Elvis Merzļikins. Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 25. septembrī, Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē nosargāja Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus neskartus.

Merzļikins mājas spēlē pret Sentluisas "Blues" laukumā bija pirmās divas trešdaļas, kurās tika galā ar visiem 19 pretinieku metieniem un palīdzēja "Blue Jackets" svinēt uzvaru ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0), tiekot atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Pēc spēles Merzļikins atklāja, ka tieši šādu spēli viņam arī vajadzēja sākumam: "Es nefokusējos uz rezultātu, mēģināju atgūt atgūt to spēļu ritmu. Tā bija ļoti ātra, neesmu spēlējis hokeju jau kādu laiku."

Merzļikins atzina, ka viņa kājas sākumā trīcēja, tāpēc atkal sajust spēles gaitu ir tik svarīgi.

"Pirmajās piecās minūtēs šķita, ka visi lidoja laukumā. Pie tā ir jāpierod."

Citā pārbaudes spēlē ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās latviešu uzbrucējs Sandis Vilmanis, bet viņam rezultatīvu piespēli atdeva Uvis Jānis Balinskis.

"Tos gandrīz vai var saukt par maniem pirmajiem profesionālajiem vārtiem," sacīja Vilmanis. "Tas ir diezgan labi un palīdz manai pārliecībai."

Jaunā NHL sezona sāksies Eiropā, kur 4. un 5.oktobrī "Global Series" ietvaros Ņūdžersijas "Devils" Čehijas galvaspilsētā Prāgā tiksies ar Bufalo "Sabres" komandu. Ziemeļamerikā pamatturnīra spēles sāksies 8.oktobrī.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja Floridas "Panthers", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Edmontonas "Oilers".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu