Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Baltkrievijā aizturētā Emīla līdzbraucēja atrasta Daugavpilī. Vīrieša liktenis neskaidrs (1)

Emīls Asaris.
Emīls Asaris. Foto: LTV Ziņu dienests/Facebook

Latvijas pilsonis Emīls Asaris kopā ar kādu pazīstamu sievieti 11. septembrī devās uz Baltkrieviju, lai iepirktos. Brauciens izvērtās daudz drūmāks nekā plānots, jo Emīlu aizturēja Baltkrievijas varasiestādes. Daugavpilī atrasta vīrieša līdzbraucēja, bet šofera liktenis pagaidām nav skaidrs, vēsta "Degpunktā".

Emīls ar saviem ģimenes locekļiem pēdējo reizi sazinājās 12. septembrī.

Par tālāko Emīla likteni Latvijas varasiestādes informāciju cer iegūt no viņa līdzbraucējas.

"Notiek izmeklēšana, un tālāk nav vēl zināms, kas tur notiek. Sazvanāmies ar policiju. Tā sieviete ir liecinājusi, pagaidām nav vēl nekas cits zināms," par situācijas izmeklēšanu vēsta Ārlietu ministrijas pārstāve.

Emīla mamma ir satraukta par dēlu, jo nu jau vairāk nekā nedēļu no viņa nav saņēmusi nekādu ziņu. Zināms, ka šobrīd tiek gaidīts Emīla tiesas sēdes datums Baltkrievijā.

Ņemot vērā Baltkrievijas teritorijas iesaisti pilna mēroga Krievijas karadarbībā pret Ukrainu, Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku pastiprināto aktivitāti Baltkrievijas teritorijā, ievērojamiem drošības riskiem un patlaban neprognozējamu drošības situācijas attīstību tuvākajā nākotnē, Ārlietu ministrija stingri aicina neceļot uz Baltkrieviju un Baltkrievijā esošos Latvijas valstspiederīgos pamest valsti.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu