Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Atcēla lidojumu, bet vairāku simtu vietā atpakaļ saņēma vien pāris eiro. Sievietes negatīvā pieredze ar "airBaltic" (3)

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jaromir Chalabala/Shutterstock

Kāda sieviete šī gada janvārī bija iegādājusies "airBaltic" mājaslapā biļetes uz Tenerifi. Zinot, ka, iespējams, plānoto braucienu rudenī nāksies pārcelt, viņa uzreiz nopirkusi arī papildu pakalpojumu, kas ļauj biļetes atcelt un atgūt naudu. Tomēr beigu beigās viņa par lidojumu atpakaļ saņēmusi vien nedaudz vairāk kā 20 eiro, vēsta raidījums "Bez tabu".

Lai atgūtu par biļetēm samaksāto naudu, sieviete elektroniski nokārtojusi nepieciešamās formalitātes. Viņa norāda, ka, atceļot biļetes, bijis norādīts, ka jāizvēlas, kā iemaksāto summu vēlēsies atgūt – dāvanu kartes veidā vai arī savā bankas kontā.

Ilze izvēlējusies naudu saņemt savā kontā, un no atsūtītās ziņas secinājusi, ka uz kontu viņai tiks pārskaitīti 20,80 eiro, kas ir nodokļi, bet pārējā summa  - 429,92 eiro - tiks izsniegta dāvanu kartes veidā. Tomēr lielo summu viņa tā arī nav saņēmusi – ne dāvanu kartes veidā, ne uz kontu.

Lidsabiedrības pārstāvis Augusts Zilberts skaidro, ka sievietes izvēlētā atmaksa maksājuma veidā uz bankas kontu paredz tikai lidostas nodokļu atmaksu. Taču, tā kā tika nopirkts arī lidojuma atcelšanas pakalpojums, bija iespēja saņemt atmaksu dāvanu kartes veidā 429,92 eiro apmērā.

Pēc Zilberta paustā, viņa kolēģe esot lūgusi pasažieri apstiprināt, vai viņa vēlas atmaksu dāvanu kartes veidā - 429,92 eiro apmērā - vai maksājuma veidā, ar kādu veikts norēķins par rezervāciju, - attiecīgi 20,80 eiro apmērā. Pasažiere uz šo e-pastu atbildējusi, apstiprinot vēlamo atmaksas veidu – uz kontu. Tas arī tika veikts.

Lidsabiedrības pārstāvis norāda, ka, ņemot vērā, ka Ilze savu izvēli bija jau izdarījusi, diemžēl 429,92 eiro vairs nav iespējams atgūt.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu