Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Neļāvu ēst, līdz viņš nebija pabeidzis." Dubuā tēvs par čempiona skarbo audzināšanu bērnībā

Daniels Dubuā.
Daniels Dubuā. Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas bokseris Daniels Dubuā 21. septembrī pārliecinoši aizstāvēja pasaules smagsvaru čempiona jostu. Ceļš uz šo titulu bija garš un brutāls, tas sākās jau kopš agras bērnības.

Vemblija stadionā Dubuā bez īpašām problēmām tika galā ar vienu no boksa lielākajām zvaigznēm Entoniju Džošua. Dinamiskā cīņā viņš vairākas reizes aizsūtīja pretinieku nokdaunā. Piektajā raundā Džošua vairs nespēja piecelties.

Dubuā veiksmīgi nosargāja Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu, ko viņš izcīnīja jūnijā pret horvātu Filipu Hrgoviču. Pirms tam tituls piederēja ukrainim Oleksandram Usikam, kuram no tā nācās atteikties.

Sarunā ar "The Sunday Times" Daniels kopā ar tēvu Deivu pastāstīja par ceļu līdz IBF titulam.

Sportists trenējas ar ārkārtīgi lielu slodzi kopš agras bērnības. Jau piecu gadu vecumā no viņa tika gaidīta augsta disciplīna. 

"Mans tēvs ielika daudz darba manī, tāpēc es saņēmu visu spiedienu no viņa," sacīja Daniels. "Viņš ir nevis traki stingrs, bet gan disciplinēts."

Pats Deivs atklāja, ka izmantoja arī īpašas metodes, lai sagatavotu savu dēlu gan fiziski, gan mentāli.

"Es viņam nedevu ēdienu vai ūdeni, līdz viņš nebija pabeidzis treniņu," sacīja Deivs. "Tāpēc viņš arī ir tik spēcīgs. Es gribēju nostiprināt viņa prātu, jo bokss ir ārkārtīgi grūts sports. Ne visi to spēj."

Deivs lika saviem bērniem – kopā 11 – skriet neskaitāmus apļus apkārt dzīvojamam rajonam. Tādā veidā tēvs vēlējās izveidot pasaules čempionu, kas viņam arī izdevās ar Danielu un Karolainu, kurai pieder tituls vieglajā svarā. 

Vienā no reizēm gan iejaucās policija, jo uzskatīja, ka bērni skrien pret savu gribu.

2020. gadā sarunā ar "The Guardian" Deivs atklāja, ka Daniels desmit gadu vecumā bija spējīgs atspiesties stundām ilgi. Pats bokseris apgalvo, ka piecos gados viņš pārspēja pasaules rekordu savam vecumam.

27 gadus vecais Dubuā karjeras laikā aizvadījis 24 cīņas, kurās guvis 22 uzvaras, 21 no tām ar nokautu. Brits piedzīvojos divus zaudējumus, pēdējo no tiem 2023.gada augustā, kad ar nokautu piekāpās Usikam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu