Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Strīds ar partijas biedriem par izteicieniem saistībā ar Izraēlu beidzas ar Pūpolas izstāšanos no "Progresīvajiem" (1)

Rīgas domes deputāte Zane Pūpola piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm bioloģisko atkritumu šķirošanā galvaspilsētā.
Rīgas domes deputāte Zane Pūpola piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm bioloģisko atkritumu šķirošanā galvaspilsētā. Foto: Lita Millere/LETA

Sastrīdoties ar partijas biedriem par Izraēlas triecieniem "Hizbollah", Rīgas domniece Zane Pūpola izstājusies no partijas "Progresīvie", vēsta Latvijas Televīzija.

Pūpola tviterī Izraēlas rīcību salīdzināja ar Krieviju un abas valstis nosauca par teroristu valstīm. Uz to atbildēja "Progresīvo" Saeimas frakcijas vadītājs Andris Šuvajevs, kurš paziņoja, ka partija kategoriski norobežojas no nostājas, kas Izraēlu pielīdzina Krievijai. Šādi izteikumi un salīdzinājumi neesot pieņemami. Šobrīd esot nepieciešams deeskalēt militāro konfliktu, lai novērstu vēl vairāk civiliedzīvotāju nāves, tviterī rakstīja Šuvajevs.

Reaģējot uz to Pūpola nosauca Šuvajevu par "genocīda grūpiju" un paziņoja, ka viņai esot kauns. Situācija partijā eskalējās un Pūpola līdz ar divām citām partijas biedrenēm iesniedza iesniegumus par partijas "Progresīvie" pamešanu.

Rīgas domes frakcijas "Progresīvie" vadītājs Mārtiņš Kossovičs paudis cerību, ka Pūpola turpinās darbu frakcijā.

Kā ziņots, Libānā Izraēlas divu dienu triecienos nogalināto cilvēku skaits pieaudzis līdz 558, bet ievainoto - līdz 1835, otrdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads. Bojāgājušo vidū esot aptuveni 50 bērni.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmdien triecienus Libānā raksturoja kā preventīvu uzbrukumu, kā mērķis ir iznīcināt Libānas šiītu grupējuma "Hizbollah" ieročus. Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpināja triecienus Libānā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu