Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Krāpšana vai pārpratums? Pirtnieks gadiem piedāvā ģimnāzijas iestājeksāmenu sagatavošanas kursus (1)

Skola. Ilustratīvs attēls.
Skola. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Mārtiņa meita nolēmusi pēc 9. klases apmeklēšanas iestāties Rīgas Valsts 1. ģimnāziju (RV1Ģ), tādēļ, lai sagatavotos iestājpārbaudījumiem, ģimene nolēma pieteikties it kā ģimnāzijas iestājeksāmenu sagatavošanas matemātikas kursiem. Beigās par pārsteigumu izrādījies, ka kursi nav saistīti izglītības sistēmu, stāsta "Bez Tabu".

Ar izglītības sistēmu nesaistīta juridiskā persona SIA "Naktssvece" bija maksājusi par "Google" reklāmas pakalpojumiem un atsevišķiem atslēgas vārdiem, lai meklēšanas pirmajos rezultātos parādītos viņu piedāvājums.

Meklējot informāciju par RV1Ģ iestājeksāmenu sagatavošanas kursiem, kā pirmais rezultāts parādījās saite uz uzņēmuma mājaslapu ar nosaukumu "Sagatavošanas kursi matemātikā | Uz 1. ģimnāzijas eksāmeniem".

"Domājot, ka esam pieteikušies 1. ģimnāzijas kursiem, bijām pieteikušies pie krāpniekiem," atzīts Mārtiņš.

Arī sūdzību portālā "sudzibas.lv" atrodami vairāki ieraksti par SIA "Naktssvece", kas, kā apgalvo sūdzību izteicēji, kopējusi RV1Ģ mājaslapu un piedāvājusi iestājeksāmenu sagatavošanas kursus.

Aiz SIA "Naktssvece" stāv Elīna un Mārtiņš Zvirbuļi. Mārtiņš pilda "skolotāja" funkciju. Latvijā šāda izglītības iestāde nav reģistrēta un Mārtiņam nav ar pedagoģiju saistīta izglītība. SIA "Naktssvece" pamatdarbība saistīta ar viesu mājas darbību.

Mārtiņš savā darbībā un piedāvātajos kursos nekādu krāpšanu nesaskata. 

Tomēr RV1Ģ atklāj, ka katru gadu saņem sūdzības par kursu kvalitāti un attiecīgi arī nākas skaidrot, ka kursi nav saistīti izglītības iestādi.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu