Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Apgalvojumus par policistu atbildību traģiskajā jauniešu avārijā Lizumā IDB vērtē kā nepatiesus

Avārijas vieta Lizuma pagastā
Avārijas vieta Lizuma pagastā Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET

Iekšējās drošības birojs (IDB) pārbaudē sociālajos medijos izplatītos apgalvojumus par to, ka traģisko jauniešu avāriju Lizumā būtu izraisījusi policijas pakaļdzīšanās, novērtējis kā nepatiesus.

IDB aģentūrai LETA norādīja, ka internetā tiek izplatīta nepatiesa informācija, kas saistīta ar policijas rīcību pirms traģiskās avārijas Lizuma pagastā, proti, kāds vīrietis vairākās sociālajās vietnēs video ierakstā vairākkārt izsaka viedokli, ka avāriju izraisījusi policijas pakaļdzīšanās transportlīdzeklim, kurā atradās jaunieši.

IDB veica pārbaudi saistībā ar personas pausto informāciju, un tās rezultātā secināts, ka personas minētie fakti sociālajās vietnēs neatbilst patiesībai.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Gulbenes novada Lizuma pagastā avārijā gāja bojā četri pusaudži.

Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Negadījumā gāja bojā 2007.gadā dzimušais šoferis, kā arī trīs pasažieri - 2006.gadā dzimusi meitene, 2010.gadā dzimusi meitene, kā arī 2007.gadā dzimis puisis. Vēl viena pasažiere, kura dzimusi 2007.gadā, nogādāta medicīnas iestādē.

Ņemot vērā, ka autovadītājs bija nepilngadīgs, autovadītāja tiesību viņam nebija. Automašīnai bijusi derīga tehniskā apskate.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek izmeklēti negadījuma apstākļi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu