Šodienas redaktors:
Dace Otomere

BKUS komentē ar difteriju sirgstošo bērnu veselības stāvokli (1)

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpas.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar difteriju sirgstošo bērnu veselības stāvoklis ir stabils, bet pagaidām viņiem jāatrodas ārstu uzraudzībā, aģentūra LETA uzzināja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS).

Kā pauda BKUS pārstāve Dace Ševčenko, bērnus varētu izrakstīt no slimnīcas pēc aptuveni divām nedēļām.

Komentējot pirmdien izskanējušo informāciju par ārstu apmelošanu un naidu sociālajos medijos, Ševčenko solīja, ka saistībā ar "vardarbību pret BKUS ārstiem" slimnīca vērsīsies ar iesniegumu Valsts policijā (VP), Veselības inspekcijā un citās tiesībsargājošajās iestādēs.

Jau ziņots, ka policija sestdien aizturēja vecākus par divu ar difteriju saslimušu bērnu izņemšanu no slimnīcas, savukārt bērni tika nogādāti slimnīcā.

VP skaidroja, ka policija saņēma iesniegumu no slimnīcas par to, ka piektdien, 20.septembrī, sieviete pretēji ārstu norādēm no slimnīcas izņēma savus divus bērnus, kuri slimoja ar difteriju un kuriem ir komplikācijas un nozīmēta obligātā ārstēšanās slimnīcā.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess. Sestdienas rītā VP policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot bērnu atrašanās vietu. Saistībā ar to, ka bāriņtiesā bija pieņemts lēmums par aizgādības tiesību pārtraukšanu vecākiem, par notikušo paziņots bāriņtiesai.

Jau vēstīts, ka pēc saslimšanas ar difteriju 16.septembrī miris četrus gadus vecs zēns. Zēns nebija vakcinēts pret difteriju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu