Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Ikdienas slodzēm esot drošs." Vanšu tilta caurumus turpinās norobežot un nosegt, līdz atradīsies pārbūvētājs

Foto: OlgaZa_/X

Uz Vanšu tilta plānots mainīt plāksnes, kas nosedz nodrupušās ietves, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Šonedēļ sociālajos medijos parādījās informācija, ka norobežotajās vietās uz Vanšu tilta ietves izveidojušies prāvi caurumi, kurus tur novietotās plāksnes vairs nenosedz.

Kā skaidroja Rīgas domē, Vanšu tilts ikdienas slodzēm esot drošs. No nestspējas viedokļa tilta stāvoklis esot apmierinošs. Daļa ietvju ir sliktākā stāvoklī, tāpēc tās esot norobežotas un tiek rūpīgi sekots līdzi to stāvoklim.

Tilta ietvju daļai stiprināšana ir veikta uzturēšanas darbu gaitā, un esošās noseguma plāksnes plānots šonedēļ nomainīt, informēja pašvaldībā.

Lai būtiski uzlabotu Vanšu tilta tehnisko stāvokli, ir jāveic tā pārbūve un atbilstoši Rīgas domes lēmumam, šis tilts ir viens no stratēģiski svarīgajiem transporta infrastruktūras objektiem, kas jāatjauno līdz 2027. gadam.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība plāno pārbūvēt Vanšu tiltu pēc būvniecības veida "projektē un būvē", kas paredz projektēšanas darbu un būvdarbu apvienošanu. Attiecīgi Vanšu tilta projektēšanu un būvniecību veiktu viens būvnieks, kas tiktu izraudzīts atklāta konkursa kārtībā.

Bija plānots, ka līguma izpildes termiņš būvdarbu izpildei būtu ne vairāk kā 24 mēneši.

Iepriekš izsludinātajā iepirkumā pieteicās tikai viens pretendents, tādēļ pašvaldība nolēma rīkot jaunu konkursu.

Kā aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā, pašlaik Ārtelpas un mobilitātes departaments maina Vanšu tilta pārbūves iepirkuma prasības, lai drīzumā to varētu izsludināt atkārtoti.

Rīgā kopumā ir 145 tilti, pārvadi un gājēju tuneļi. Daļa no tiem savu laiku ir nokalpojuši - par to liecina to vizuālais izskats un tehniskie rādītāji. Tomēr eksperti pēc tiltu pārbaudēm apstiprina, ka bieži vien vizuālais izskats rada iespaidu, ka tilts ir sliktā stāvoklī, bet tehniskie parametri liecina, ka ikdienas slodzēm tas ir drošs, informē pašvaldībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu