Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Vācijas vadošajiem politiķiem būs ievērojami vairāk miesassargu

Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: David Remis Diez/Shutterstock

Pieaugušo draudu dēļ Vācijā tuvāko gadu laikā ievērojami tiks palielināts vadošo politiķu miesassargu skaits, pavēstījusi policijas pārvalde, kas nodrošina politiķu apsardzi.

Kā mediju grupas "Madsack" kopredakcijai RND pastāstīja Federālās kriminālpolicijas pārvaldes vadītājs Holgers Minhs, patlaban viņa pakļautībā ir vairāk nekā 500 miesassargu.

Nākamgad miesassargu skaits pieaugs par simtu, bet pēc tam - vēl par simtu darbinieku.

"Tas ir saistīts ne tikai ar pieaugošajām briesmām pašu mājās, bet arī ārvalstīs, piemēram, ar kariem Ukrainā vai Gazā," skaidroja amatpersona.

Viņa birojs ir atbildīgs par politiķu, arī prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera, kanclera Olafa Šolca, federālās valdības ministru un Vācijas parlamenta vadošo likumdevēju aizsardzību.

Bundestāga vēlēšanas paredzētas nākamā gada 28.septembrī.

Vācijas politikā jaušama neapmierinātība un nestabilitāte, jo Šolcs vada nepopulāru trīs partiju koalīcijas valdību, kas kļuvusi bēdīgi slavena ar nesaskaņām, tostarp galēji labējā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) pēdējās vēlēšanās guvusi labus rezultātus.

Šolcs plāno kandidēt uz otro pilnvaru termiņu.

Viņam pretim stāsies konservatīvās opozīcijas līderis Frīdrihs Mercs, kura vadītais Kristīgo demokrātu savienības un Kristīgi sociālās savienības (CDU/CSU) bloks ir vadošajās pozīcijās valsts mēroga aptaujās.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu