Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Nedēļas nogalē sāksies ūdens līmeņa atjaunošana Pļaviņu HES ūdenskrātuvē

Pļaviņu HES atvērti ūdens pārgāznes aizvari, ūdens pietecei pārsniedzot elektroenerģijas ražošanā izmantojamo ūdens daudzumu.
Pļaviņu HES atvērti ūdens pārgāznes aizvari, ūdens pietecei pārsniedzot elektroenerģijas ražošanā izmantojamo ūdens daudzumu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šā gada 27. septembrī Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē sāksies pakāpeniska ūdens līmeņa atjaunošana, noslēdzoties hidrotehnisko būvju atjaunošanas remontdarbiem ūdenslīmeņa mainīgajā zonā, informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Šī gada 29.septembrī ūdenskrātuvē būs sasniegts normāls ikdienas ekspluatācijas ūdenslīmenis - 69,45 metru (m) atzīme Latvijas normālā augstuma sistēmā (LAS).

Ūdenskrātuves piepildīšanas temps būs atkarīgs no ūdens pieteces upē un pieprasījuma elektroenerģijas tirgū.

Pļaviņu HES ūdenskrātuves līmeņa pazemināšanas laikā notika būvprojekta būvprojekta "Pļaviņu HES augšas bjefa balstu un atbalstsienu atjaunošana" trešās kārtas zemūdens konstrukciju atjaunošanas darbi - bojāto dzelzsbetona virsmu atjaunošana mainīgajā un zemūdens līmeņa zonā.

Jau ziņots, ka no 12.augusta līdz 27.septembrim Pļaviņu HES ūdenskrātuvē bija pazemināts un noturēts ūdens līmenis, lai veiktu aktuālos remontdarbus.

"Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,034 miljardi eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 90,8% un bija 350,917 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu