Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Esmu gatavs savu ģimeni un valsti aizstāvēt ar ieročiem rokās." Aivis Ceriņš par iestāšanos Zemessardzē

Foto: aiviscerins/Instagram

TV24 žurnālists Aivis Ceriņš ir viens no daudzajiem, kas šovasar iestājās Zemessardzē. Sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" Ceriņš atklāja, kāpēc pieņēmis šādu lēmumu un kādus secinājumus guvis. 

"Es negribu karot, man riebjas karš, bet, ja ienaidniekam neparādi, ka tev ir spējas, zināšanas un spēks, tad viņš kā hiēna sajutīs tavas bailes un gribēs uzbrukt. Tāpēc esmu Zemessardzē, lai parādītu, ka esmu gatavs savu ģimeni un valsti aizstāvēt ar ieročiem rokās!" uzsver TV24 žurnālists.

Aivis jau vairākus gadus nopietni apsvēris domu iestāties Zemessardzē: "Man nebija šaubu, es to mērķtiecīgi gribēju. Daudzi draugi ir dienestā gan Zemessardzē, gan Nacionālajos bruņotajos spēkos. Redzēju, cik ļoti viņi iegūst savai personībai, cik svarīgas zināšanas apgūst, turklāt esmu liels Latvijas patriots un negrasos pamest savu zemi grūtā brīdī. Ja palieku, tad gribu būt noderīgs, būt ar nepieciešamajām zināšanām, nevis neziņā maisīties pa kājām." 

Aivis arī uzsver, ka vēl viens iemesls, kāpēc iestājies Zemessardzē, ir vēlme uztrenēt raksturu.

Pēc pirmajiem apmācību mēnešiem Ceriņš teic, ka lielākās grūtības viņam vēl sagādā militārā valoda, termini un komunikācija, kā arī karšu lasīšana: "Esmu mācījies projektēšanu, pārzinu mērogus, taču apvidus karte man bija kā Morzes ābece. Uh, kā novērtēju tos savas vienības puišus orientieristus, kuriem jau ir šādas zināšanas un māka! Patiesībā šobrīd iegūstu daudzas iemaņas, kas noderēs dzīvē, un jaunus brīnišķīgus draugus. Dienests Zemessardzē ir neatsverams ieguvums, uzskatu, ka katram vajadzētu iziet militāro apmācību, arī sievietēm. Es patiešām esmu lepns, ka esmu Zemessardzē!" tā Ceriņš.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 24. septembra numurā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu