Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Rīgā patvaļīgi uzkrāsota velojosla Biķernieku ielā

Foto: @AndrejsUrbans / X

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā patvaļīgi uzkrāsota velojosla Biķernieku ielā, kas, kā uzsver pašvaldība, nav saskaņota un attiecīgi var apdraudēt satiksmes dalībniekus.

Sociālajos tīklos publicēta veloaktīvistu informācija, ka Biķernieku ielā ierīkota "urbāno partizānu" velojosla.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, patvaļīgu un nesaskaņotu ceļa horizontālo apzīmējumu uzklāšana var apdraudēt satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departamenta Veloinfrastruktūras nodaļas vadītāja vietnieks Oto Ozols informē, ka, turpinot veloinfrastruktūras uzlabošanu Rīgā, plānots velojoslas ierīkot arī Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes ielas līdz Ulbrokas ielai.

Viņa ieskatā, jebkura jauna satiksmes infrastruktūras objekta izbūvē pats svarīgākais ir visu satiksmes dalībnieku drošība, tāpēc nepieciešama rūpīga izpēte un ceļu satiksmes noteikumiem atbilstoši risinājumi.

Rīgas pašvaldībā notiekot darbs pie Biķernieku ielas velojoslu ieceres sagatavošanas. Šis process prasot laiku, jo nepietiek tikai uzzīmēt joslas atdalošās līnijas, bet arī jāatrod labākie risinājumi krustojumu drošai šķērsošanai, uzsver Ozols.

Jau ziņots, ka šogad galvaspilsētā veloinfrastruktūra, veidojot apkaimju savienojumus, ierīkota Āgenskalna un Ķīpsalas apkaimē - Balasta dambja posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Daugavgrīvas ielai, Mežciema apkaimē - visā Gaiļezera ielas garumā, kā arī Čiekurkalna un Mežaparka savienojums izveidots, ieviešot veloinfrastruktūru Viskaļu un Ezermalas ielā.

Notiek darbs pie citu veloinfrastruktūras projektu īstenošanas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu