Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Leģendārās "Sēnītes" jaunais īpašnieks ieskicē, kādus ēdienus plāno piedāvāt (1)

Bijušais restorāns"Sēnīte".
Bijušais restorāns"Sēnīte". Foto: Evija Trifanova/

Siguldas novada vēsturiskais restorāns "Sēnīte" jau gandrīz gadu atrodas uzņēmuma "Latvian Catering Company" pārvaldībā. Jaunie īpašnieki, iegādājoties restorānu, jau sākotnēji pauda vēlmi atjaunot tā darbību. Līdz ar atjaunošanas darbiem tiek atdzīvinātas arī tradīcijas. Plašāk vēsta medijs "ReTV Ziņas".

Piemēram, šoruden tika īstenota ideja par "Sēņu svētkiem".

Foto: Pie vēsturiskā restorāna "Sēnīte" atzīmē sēņu svētkus

"Ideja jau radās apmēram pirms gada, kad iegādājos šo vietu. Jūnijā organizējām bijušo "Sēnītes" darbinieku saietu, kurā dalījās savās pieredzēs. Ja tagad ir modē piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, tad viņi devās kolektīvi sēņot, piemēram, uz Piebalgu vai citām vietām. Savākto sēņu guvumu viņi nodeva restorānam, kur tās tika pārstrādātas un izmantotas ēdienos.

Man radās doma, ja "Sēnītes" bijušie darbinieki bija prasmīgi sēņotāji, arī apkārtnē ir daudz šīs nodarbes cienītāju. Latvijā kopumā sēņošanas tradīcijas ir ļoti stipras, tāpēc šķita – kāpēc gan nepamēģināt?

Iespējams, šis pirmais mēģinājums varētu būt tikai sākums un nākotnē viss izdosies vēl labāk," "ReTV Ziņām" stāsta "Latvian Catering Company" īpašnieks Rolands Zujevičs.

Sēņu svētkos piedalījās mikoloģes no Latvijas Nacionālā dabas muzeja, kā arī Lielās Latvijas sēņu grāmatas autores Inita Dāniele un Diāna Meiere. Pasākuma programmā bija dižāko sēņu apbalvošana vairākās nominācijās, konkurss "Mis un Misters sēņotājs", sēņotāju stāstu stāstīšana, kā arī kopīgas beku mērces gatavošana, taču ne viss ritēja pēc plāna.

"Nelaime ir tāda, ka sausā laika dēļ sēņu šobrīd ir maz, bet jāpriecājas par to, ka vispār ir, jo pat Dabas muzejs atcēla sēņu izstādi, kas bija plānota. Neskatoties uz to, cilvēki ir atsaukušies un mūs sadzirdējuši, un par to ir liels prieks," stāsta "Sēnītes" īpašnieks.

Zujevičs "ReTV Ziņām" norāda, ka, atdzīvinot tradīcijas, protams, viss nebūs kā 80. gados, taču šobrīd jau tiek apzinātas tā laika receptes.

"Varētu piedāvāt ēdienus gan no 1980. gada, gan mūsdienu ēdienkarti — tas būtu mūsu mērķis. Bet līdz tam vēl ir ejams ceļš, tas nenotiks tik ātri, ka jau rīt pēcpusdienā šeit varēsim atpūsties. Tāpēc šobrīd strādājam pie pagalma sakārtošanas un apgūšanas."

Uzņēmums ikdienā nodarbojas ar pasākumu organizēšanu un ēdināšanu, tāpēc viņiem ir nepieciešamas plašas un labi aprīkotas ražošanas telpas, kur visu realizēt. Lai gan no ceļa atjaunošanas darbi nav redzami, tie norit.

Atjaunotās telpas aizņem vien aptuveni ceturto daļu no visa kompleksa platības. Jāņem vērā, ka darba vēl ir daudz, pilnīga projekta realizācija vēl tikai turpinās.

Video: "ReTV Ziņu" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu