Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Rīgas namu pārvaldnieks" sagatavojies apkures sezonai

Radiators. Ilustratīvs foto.
Radiators. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) ir sagatavojies sākt apkures sezonu, informēja uzņēmuma pārstāve Inita Kabanova.

RNP apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam, kad vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nebūs iesilis vairāk par plus 14 grādiem, turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks būs sagaidām arī nākamajās trīs diennaktīs.

RNP pārvaldītajos namos tehniski pārbaudīti un sagatavoti 2700 jeb 99% no visiem māju sitlummezgliem, un atlikušos paredzēts pārbaudīt tuvāko dienu laikā.

Kad sāksies atbilstoši laikapstākļi, apkuri visām RNP ēkām plānots pieslēgt trīs dienu laikā. Konkrētu datumu katra māja varēs uzzināt individuālā paziņojumā no RNP klientu vortāla "e-parvaldnieks.lv" vai mobilās lietotnes.

Vēlāk apkures pieslēgšana notiks renovētajās mājās, kas siltumu saglabā ilgāk, tāpēc kopumā apkures sezona tajās ir īsāka un iedzīvotājiem apkures izmaksas esot mazākas.

Dzīvokļu īpašnieki var vienoties un izvēlēties savai mājai apkuri pieslēgt ātrāk vai vēlāk. Tā kā parasti šādu izvēli iedzīvotāji vēlas izdarīt ātri, reaģējot uz situāciju, formāla kopības lēmuma pieņemšanas procedūrai, kas aizņem vismaz divas nedēļas, nebūs laika. Tāpēc ir svarīgi jau pirms apkures sezonas iecelt mājas pilnvaroto pārstāvi, kam ar kopības lēmumu uzticēt tiesības mājas vārdā izvēlēties apkures pieslēgšanas datumu.

Visām RNP apsaimniekotajām mājām ir mūsdienīgi automātiski siltummezgli, tāpēc pēc apkures pieslēgšanas siltās atvasaras dienās, kad gaiss laukā pārsniedz plus12 grādus, apkure atslēgsies automātiski.

RNP ir 100% Rīgas domei piederošs uzņēmums. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3800 dzīvojamo māju un būvju ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 miljoni kvadrātmetru.

Uzņēmums 2023.gadā strādāja ar 74,22 miljonu eiro apgrozījumu un 5,05 miljonu eiro peļņu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu