Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krāpnieki mēģina iedzīvoties uz traģiskās avārijas Lizuma pagastā rēķina

Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Schmidt_Alex/Shutterstock

Krāpnieki mēģini iedzīvoties uz četras dzīvības laupījušās traģiskās avārijas rēķina, informēja Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne.

Krāpnieki izmanto neseno traģisko ceļu satiksmes negadījumu Lizuma pagastā, kurā bojā gāja vairāki cilvēki. Viņi izplata aicinājumus ziedot naudu uz ārzemju banku kontiem. Šie pieprasījumi nav saistīti ar traģēdijā skartajām ģimenēm un ir krāpnieciski, skaidro Vaskāne.

Ja traģēdijas skartās ģimenes vai draugi patiešām vēlas vākt līdzekļus, svarīgi ir pārliecināties, ka to dara caur oficiālām un pārbaudītām ziedojumu platformām vai bankas kontiem, kas reāli viņiem pieder, uzsver policijā.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Gulbenes novada Lizuma pagastā avārijā gāja bojā četri pusaudži.

Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Negadījumā gāja bojā 2007.gadā dzimušais šoferis, kā arī trīs pasažieri - 2006.gadā dzimusi meitene, 2010.gadā dzimusi meitene, kā arī 2007.gadā dzimis puisis. Vēl viena pasažiere, kura dzimusi 2007.gadā, nogādāta medicīnas iestādē.

Ņemot vērā, ka autovadītājs bija nepilngadīgs, autovadītāja tiesību viņam nebija. Automašīnai bijusi derīga tehniskā apskate.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek izmeklēti negadījuma apstākļi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu