Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Laupīšanu sērija Daugavpilī: policija aizturējusi vairākus vīriešus

Daugavpils. Ilustratīvs attēls
Daugavpils. Ilustratīvs attēls Foto: shutterstock.com

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju, ka laika posmā no 2024. gada 23. augusta līdz 14. septembrim Daugavpilī un Augšdaugavas novadā notika sešas laupīšanas. Likumsargiem, veicot operatīvos pasākumus, izdevās noskaidrot un aizturēt vainīgās personas. Policijā ir sākti seši kriminālprocesi un turpinās izmeklēšana, portālu "Apollo.lv" informēja VP.

2024. gada 23. augustā Augšdaugavas novadā divi vīrieši – 1993. un 1982. gadā dzimuši, lietojot fizisku spēku un vardarbību pret cietušajiem, nolaupīja planšetdatoru un mobilo telefonu. Izmeklēšanas rezultātā likumsargi noskaidroja noziegumā iesaistītās personas un tās aizturēja. Abi vīrieši kriminālprocesa ietvaros atzīti par aizdomās turamajiem un attiecībā pret abiem Valsts policija vērsās tiesā ar ierosinājumu piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli – apcietinājumu, kas tika piemērots. Jāmin, ka abas personas atzīst savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā.

Citā procesā 2024. gada 10. septembrī kāds 1977. gadā dzimis vīrietis kopā ar vēl divām personām – 1985. un 2004. gadā dzimušiem vīriešiem ielauzās kādā dzīvoklī Daugavpilī.

Sākotnējā informācija liecina, ka pret cietušo personu lietota vardarbība un, piedraudot ar nazi, izdarīti miesas bojājumi. Cietušajai personai no dzīvokļa nolaupīja televizoru, planšetdatoru un durvju atslēgas. Policijas amatpersonas ir atguvušas nozagtās dzīvokļa durvju atslēgas un televizoru. Jāmin, ka 1977. un 1985. gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. 11. septembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas vīriešus aizturēja.

Jau iepriekš policija ziņoja, ka šī gada 10. septembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas sāka kriminālprocesu pret 1991. gadā dzimušu vīrieti, kurš Daugavpilī, lietojot vardarbību, cietušajam vīrietim nolaupīja somiņu, kurā atradās nauda un dokumenti.

Tāpat pret vīrieti ir sākts kriminālprocess par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu 2024. gada 8. septembrī. Vīrietis, lietojot fizisku spēku,  sievietei nolaupīja somiņu, kurā atradās mobilie telefoni, nauda, dokumenti un ķēdīte.

Tāpat likumsargi 2024. gada 12. septembrī aizturēja kādu 1983. gadā dzimušu vīrieti, kurš Daugavpilī nolaupīja mobilo telefonu, zelta ķēdītes, rokas pulksteni, naudas maku ar dokumentiem.

2024. gada 18. septembrī cita procesa ietvaros likumsargi nopratināja kādu 1993. gadā dzimušu vīrieti par naudas nolaupīšanu un fiziska spēka lietošanu pret cietušo. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, iespējams, nolaupīja 250 eiro.

Visos iepriekš minētajos gadījumos pret personām ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa laupīšanu.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu