Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Minhenē "Oktoberfest" svinības turpinās ar tradicionālo tērpu parādi

Foto: dpa/scanpix

Alus svētku "Oktoberfest" otrajā dienā 22. septembrī Minhenē notika plaša parāde, kur tūkstošiem cilvēku pulcējās tradicionālos Dienvidvācijas tērpos.

Parādē apmēram 9000 dalībnieku vidū bija tautas deju kopas, kā arī aldari, mūzikas grupas un vietējie politiķi.

Septiņu kilometru garajā gājienā bija dalībnieki ne tikai no dažādiem Vācijas reģioniem, bet arī no Austrijas, Itālijas, Šveices un Ukrainas.

Minhenes mērs Dīters Reiters bija starp goda viesiem, kas parādes laikā sēdēja karietē.

Reiters sestdien oficiāli atklāja šā gada "Oktoberfest", simboliski atverot pirmo alus mucu.

Festivāla pirmajā dienā to apmeklēja pusmiljons cilvēku. Gaidāms, ka līdz 6.oktobrim, kad noslēgsies "Oktoberfest", tā apmeklētāju skaits sasniegs sešus miljonus.

Pirmajā dienā mediķu palīdzība bija nepieciešama apmēram 650 apmeklētājiem. Trešdaļa pie mediķiem vērsās reibuma dēļ, ko radīja pārmērīga alus dzeršana.

18 lielās teltīs 16 dienas turpināsies svētki, kuru laikā alus kauss maksā no 13,60 līdz 15,30 eiro. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu alus cenas augušas par 3,87%.

Šogad festivālā ieviesti pastiprināti drošības pasākumi pēc Zolingenes pilsētas svētkos notikušā uzbrukuma ar nazi. 23.augustā Zolingenē pilsētas svētku laikā kāds vīrietis piektdienas vakarā sarīkoja uzbrukumu ar nazi, nogalinot trīs cilvēkus un ievainojot vēl astoņus. Slepkava izrādījās 26 gadus vecs sīrietis, kurš ir apcietināts, bet atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Šogad "Oktoberfest" notiek 189.reizi.

2020.gadā "Oktoberfest" pandēmijas dēļ tika atcelts pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara. Arī 2021.gadā Covid-19 izplatības dēļ pasākums nenotika. Vairāk nekā 200 gadus ilgajā festivāla vēsturē garāki norises pārtraukumi bijuši tikai kara laikā.

Oktobra alus svētku pirmsākums bija Bavārijas kroņprinča Ludviga un Saksijas-Hildburghauzenes princeses Terēzes kāzu svinības 1810.gada 12.oktobrī.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu