Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Aizsardzības ministrs: Ukraina runā par iznīcinātāju "Gripen" un "Eurofighter" piegādēm

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS

Ukraina ar partneriem runā arī par iznīcinātāju "Gripen" un "Eurofighter" piegādi, paziņoja Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs.

Televīzijas pārraidē atbildot uz jautājumu par iespējām saņemt vairāk iznīcinātāju F-16, Umerovs sacīja, ka "tagad mūsu partneri ir apņēmušies piegādāt F-16, viņi arī apņemas piegādāt "Mirage", mums ir sarunas par saistībām attiecībā uz "Gripen", kam sekos "Eurofighter"".

"Tas ir ļoti labs platformu saraksts. Un mēs runājam, kad viņi sāks piegādes. Drīz mums būs rezultāti, par kuriem paziņot," klāstīja ministrs.

Kā viņš teica, ar tādiem resursiem Ukrainas atbildīgās institūcijas strādās, lai veidotu pretgaisa aizsardzības spējas.

Umerovs piebilda, ka Ukraina partneriem ir izskaidrojusi savas vajadzības un to, "cik izšķirīgi nozīmīgs šis jautājums mums ir".

Viņš teica, ka Krievija izmanto līdz 300 kaujas lidmašīnu un tikpat helikopteru.

"Tāpēc mēs saviem partneriem skaidrojam, cik brigāžu un lidmašīnu mums vajag. Saistībā ar to mēs viņiem arī izskaidrojam, kuras platformas mums ir vajadzīgas. Šajā kontekstā mēs pagājušajā gadā strādājām, lai koncentrētos uz pilotu apmācību, platformu iegūšanu, visas nepieciešamās infrastruktūras izbūvi," klāstīja Ukrainas aizsardzības ministrs.

Kā viņš teica, šogad Ukraina koncentrēsies uz to, kā palielināt iznīcinātāju skaitu, kas būs pietiekami, lai iegūtu pārsvaru pār ienaidnieku gaisā.

"Šie procesi jau ir radīti, bet tie ir jāpaplašina. Un mēs pie tā šobrīd strādājam. Mums jau ir risinājumi, un mēs strādājam, lai kopā ar partneriem tos ieviestu," sacīja ministrs.

Jau ziņots, jūnijā Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka piegādās Ukrainai iznīcinātājus "Mirage" un apmācīs ukraiņu pilotus Francijā. Viņš atteicās nosaukt precīzu lidmašīnu skaitu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu