Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Zelenskis: Mēs atgriežam karu atpakaļ Krievijā

Foto: EPA / Scanpix

Naktī uz sestdienu Ukrainas bruņotie spēki iznīcināja divas lielas munīcijas noliktavas Krievijas teritorijā. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis videoziņojumā norādījis, ka tas fundamentāli maina esošo situāciju, dodot iespēju atgriezt karu atpakaļ Krievijā, ziņo Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Iznīcinātajās munīcijas noliktavās atradās taktiskās raķetes un vadāmās aviācijas bumbas. Pēc Zelenska vārdiem, tajā bija viss, ko Krievija izmanto, lai terorizētu Ukrainas pilsētas.

"Šodien atkal ir vērts atzīmēt mūsu kareivju šaušanas meistarību, precizitāti tieši ienaidnieka teritorijā. Tas ir tas, kas fundamentāli maina situāciju - mūsu spēja atgriezt karu atpakaļ Krievijā," viņš sacīja 21. septembra vakara videoziņojumā.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas bruņotie spēki to paveikuši, pateicoties savām spējām un ieročiem - bez tiem līdzekļiem, ko varētu sniegt sabiedrotie, lai nozīmīgi paātrinātu šī kara beigas.

Kā ziņots, naktī uz 21. septembri tika  trāpīts noliktavai netālu no Krasnodaras apgabala Tihoreckas rajona Kamennij ciema, kā arī Krievijas Aizsardzības ministrijas Galvenās raķešu un artilērijas pārvaldes 23. arsenālā Tveras apgabalā, netālu no Toropecas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu