Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Izraēlas triecienā Beirūtā nogalināti 37 cilvēki

Papildināts
Foto: AFP/SCANPIX

Bojāgājušo skaits piektdien notikušajā Izraēlas gaisa triecienā Beirūtā pieaudzis līdz 37, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Bojāgājušo vidū ir trīs bērni un septiņas sievietes, sacīja veselības ministrs Firass Abiads. Vismaz 68 cilvēki ievainoti.

Sākotnēji tika ziņots par 14 bojāgājušajiem.

Triecienā dzīvību zaudējuši 15 kustības "Hizbollah" biedri, arī kustības militārā spārna komandieris Ibrahims Akils, pavēstīja organizācija.

Savukārt bojāgājušo skaits šonedēļ Libānā notikušajās sakaru ierīču eksplozijās pieaudzis no 37 līdz 39, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Sprādzienos, par kuru izraisīšanu tiek vainota Izraēla, ievainoti aptuveni 3000 cilvēku.

Izraēlas armija paziņoja, ka starp piektdienas triecienā nogalinātajiem ir Akils un vairāki citi "Hizbollah" elites vienības "Radwan" locekļi.

Akils bija "Hizbollah" militārais komandieris un šajā postenī nomainījis Fuadu Šukru, ko Izraēla nogalināja 30.augustā.

ASV bija piedāvājušas 7 miljonu dolāru atlīdzību par Akila notveršanu vai nogalināšanu. Izraēla mēģināja viņu nogalināt jau deviņdesmitajos gados.

Saskaņā ar Libānas varasiestāžu ziņām Akils piektdien tika izrakstīts no slimnīcas, kur bija ievietots pēc ievainošanas "Hizbollah" elektronisko sakaru ierīču eksplozijās.

"Hizbollah" telekanāls "al-Manar" ziņoja, ka Izraēlas trieciens trāpījis dzīvojamai ēkai un tās gruvešos aprakti civiliedzīvotāji.

Triecienā sagruva divas dzīvojamās ēkas Beirūtas Džamusas rajonā, paziņoja civilās aizsardzības departaments.

Libānas premjerministrs Nadžibs Mikati nosauca Izraēlas triecienu Beirūtas dzīvojamam rajonam par vēl vienu apliecinājumu tam, ka ienaidnieks Izraēla neņem vērā nekādus humānus, juridiskus vai morālus apsvērumus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu