Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Šoferi sūdzas, ka degvielas uzpildes uzņēmums no viņu bankas kontiem pēkšņi noņem naudu

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" video

Raidījums "Bez tabu" no autovadītājiem saņēmis vairākas sūdzības par degvielas uzpildes staciju tīklu "Neste" – bez viņu piekrišanas no bankas kontiem tiekot noņemtas visai apjomīgas naudas summas. 

"Kopumā tie bija seši pirkumi laika posmā no aprīļa līdz jūnijam, kad ievēroju, ka uz telefonu atnāca šīs te notifikācijas, ka ir divi darījumi pēc kārtas. Es tajā brīdī atrodos mājās un saprotu, ka, protams, nevaru šajā brīdī veikt nekādu uzpildi. Līdz ar to sapratu, ka kaut kas nav kārtībā," stāsta autovadītāja Elīna.

Degvielas uzpildes stacijas klienti par degvielu norēķinājās ar lietotni. Uzpildot spēkrata bāku, autovadītāji devušies tālāk. Tomēr nauda par pakalpojumu nemaz neesot samaksāta.

Klientiem pēkšņi novilktās summas atšķiras. Kādam 40 eiro, kas dažam arī var nozīmēt visu, kamēr Elīnai pat 240 eiro par sešām uzpildes reizēm. Visa summa bez Elīnas piekrišanas un iespējām aprēķināt sava budžeta iespējas ieturēta vien pāris nedēļu laikā. Pirmā daļa pat nākamajā dienā pēc pirmā e-pasta saņemšanas, ko, visticamāk, daļa pat nemaz neesot pamanījusi.

Video: "Bez tabu" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu