Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Zināms, cik pērn nopelnījis jaunais Jelgavas novada mērs

Jelgavas novada domes vadītājs Uldis Ainārs (JV)
Jelgavas novada domes vadītājs Uldis Ainārs (JV) Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunā Jelgavas novada domes vadītāja Ulda Aināra (JV) atlīdzība abās viņa darba vietās pērn pārsniedza 60 000 eiro, liecina amatpersonas deklarācija.

Aināra alga Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP) 2023.gadā bija vairāk nekā 50 920 eiro, bet novada domē - gandrīz 9243 eiro. Vēl 1350 eiro viņš deklarējis kā citus ienākumus.

Amatpersonas īpašumā ir zeme un dzīvoklis Ozolnieku pagastā. Deklarācijā norādīta arī būve pagastā, kas ir viņa valdījumā.

Aināram pieder pērnā gada izlaiduma automašīna "Skoda Superb", kas iegādāta par 41 540 eiro. Tāpat viņa īpašumā ir 2011.gadā ražota "Škoda Octavia" un 2022.gada mopēds "Yadea C-line".

Politiķa bezskaidras naudas uzkrājumi ir 13 959 eiro. Viņš ir izsniedzis arī aizdevumu, kas ir gandrīz 21 911 eiro.

Jau ziņots, ka piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Ainārs.

Viņš bija vienīgais kandidāts amatam. Ainārs guva 12 kolēģu atbalstu, bet viens bija pret. Derīgas bija 13 no 15 izdalītajām vēlēšanu zīmēm.

Ainārs sacīja, ka viņa prioritāte ir saraut robežas, lai bijušo Jelgavas un Ozolnieku novadu iedzīvotāji viens uz otru skatītos draudzīgi.

"Uzskatu, ka mums jādomā par visa novada teritorijas prioritātēm, jo novada attīstība būs iespējama tikai tad, ja tiks apmierinātas katras atsevišķās teritorijas - pagasta, ciema - iedzīvotāju vajadzības," pārliecināts vietējais politiķis.

Ainārs Jelgavas novada domē ievēlēts 2021.gadā - pēc administratīvi teritoriālās reformas, bet pirms tam viņš bijis Ozolnieku novada domes deputāts. Paralēli darbam Jelgavas novada domē Ainārs ir CSP Informācijas un komunikācijas departamenta direktors.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu