Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Video Piektdienas vakarā kompromitēts "Balticom" televīzijas saturs (1)

Foto: TVNET lasītāja foto

Piektdien veikts kiberuzbrukums kabeļoperatora "Balticom" sadarbības partneriem, kā rezultātā fiksēta neatbilstoša satura pārraide interaktīvās televīzijas pakalpojuma lietotājiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Incidents fiksēts piektdien plkst.20.52. Lai nodrošinātu lietotāju drošību, plkst.20.58 interaktīvās televīzijas tiešraide tika īslaicīgi atslēgta.

Pēc aptuveniem aprēķiniem, kiberuzbrukums varētu būt ietekmējis ne vairāk kā 2% klientu. Kabeļtelevīzijas un ciparu televīzijas lietotāji no šī incidenta nav cietuši, apliecina uzņēmuma pārstāve Anastasija Muižniece.

"Svarīgi atzīmēt, ka kiberuzbrukums bija vērsts nevis pret "Balticom", bet gan pret partneriem, kuri nodrošina interaktīvās televīzijas pakalpojumus," norādīja Muižniece.

Viņa arī skaidro, ka "Balticom" stingri ievēro drošības un datu aizsardzības standartus un darīs visu iespējamo, lai novērstu līdzīgu situāciju atkārtošanos nākotnē.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš tviterī uzsver, ka "Balticom" ir piedzīvojis līdzīgu uzbrukumu kā 9.maijā, un daļa operatora interaktīvās televīzijas kompromitēta no plkst.21.52 līdz 21.57. Viņš norāda, ka cieta aptuveni 2000 operatora klienti un šobrīd notiek incidenta apstākļu noskaidrošana.

LETA jau ziņoja, ka šogad maijā kiberuzbrukuma dēļ komunikāciju operatora "Balticom" translētajos televīzijas kanālos uz laiku nonāca Kremļa propagandas saturs.

Kiberuzbrukuma laikā visu "Balticom" retranslēto televīzijas programmu vietā ēterā bija redzams Krievijas propagandas saturs - Kremļa 9.maija parāde.

Šis tobrīd īsā laikā bija otrais gadījums, kad kiberuzbrukuma rezultātā pie Latvijas skatītājiem nonāca Krievijas propagandas saturs. 17.aprīlī platformā "Tet" ukraiņu kanāla "Freedom" tiešraides laikā 20 minūšu garumā tika atskaņotas Krievijas mākslinieku dziesmas un propagandas klipi. Uzņēmumā "Tet" skaidroja, ka šāds televīzijas kanāla "Freedom" signāls ticis saņems no satelīta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu