Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Traģiskā autoavārija Lizuma pagastā: nepilngadīgais vadītājs nesen jau bija izraisījis negadījumu

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Traģiskajā autoavārijā Lizuma pagastā, kurā gāja bojā četri pusaudži, jauniešu kompānija un avārijā cietusī automašīna te manīti jau iepriekš, ziņo LTV raidījums "Dienas ziņas". 

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka Gulbenes novadā naktī uz ceturtdienu avārijā gāja bojā četri pusaudži.

Negadījums notika nedaudz pēc pusnakts Lizuma pagastā, uz autoceļa Cesvaine-Velēna.

Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Negadījumā gāja bojā 2007.gadā dzimušais šoferis, kā arī trīs pasažieri - 2006.gadā dzimusi meitene, 2010.gadā dzimusi meitene, kā arī 2007.gadā dzimis puisis. Vēl viena pasažiere, kura dzimusi 2007.gadā, nogādāta medicīnas iestādē.

Ņemot vērā, ka autovadītājs bija nepilngadīgs, autovadītāja tiesību viņam nebija. Automašīnai bijusi derīga tehniskā apskate.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek izmeklēti negadījuma apstākļi.

Vadītājs šogad jau bija izraisījis ceļu satiksmes negadījumu

LTV ziņo, ka Lizuma pagasta iedzīvotāji avārijā cietušo mašīnu un arī jauniešus pamanījuši jau iepriekš.

"Šī mašīna ļoti bieži pagājušajā pavasarī pie skolas arī bija. Bija arī pa centru novērota, kā braukā. Ļoti bieži policija iebrauc šeit, Lizumā, ekipāžas braukā," raidījumam stāsta Lizuma pamatskolas direktore Inese Dambe.

"Arī vadītājs ir figurējis [kādā lietā], un, ja nemaldos, šā gada laikā jau bija izraisījis ceļu satiksmes negadījumu," pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Dimitrijs Kohanovs.

Latvijas Televīzijai zināms, ka divi no bojāgājušajiem jauniešiem un viena cietusī vēl pavisam nesen mācījās Lizuma pamatskolā.

Jau ziņots, ka divu bojāgājušo atbrīvošanai no automašīnas izmantoti hidrauliskie instrumenti.

Šī pēdējos gados ir viena no traģiskākajām avārijām, kurā dzīvību zaudēja tik daudz jauniešu. Traģiskākā avārija ar jauniešiem pēdējo 12 gadu laikā notika 2012.gada 1.janvārī Krāslavas novadā. Toreiz automašīna "Mazda 626", kurā brauca septiņi jaunieši, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās Rudnas upē. Viens no jauniešiem bija atradies automašīnas bagāžas nodalījumā. Automašīnā braukušie jaunieši gājuši bojā noslīkstot. Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas sliktā stāvoklī. Tāpat tai nav bijusi izieta arī tehniskā apskate. Nevienam no traģiskajā avārijā Krāslavas novadā bojāgājušajiem jauniešiem nebija autovadītāja apliecības.

Plašāk LTV sižetā:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu