Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Uzspridzināja mašīnu ar līķi. Krievijas karavīrus apsūdz par prokrieviskā amerikāņa nogalināšanu

Foto: @East_Calling / X

Krievijas likumsargi par okupētajā Doneckā pavasarī notikušo prokrieviskā amerikāņa Rasela Bentlija nogalināšanu apsūdz Krievijas karavīrus, vēsta varasiestādes.

"Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir noskaidrojusi visas Rasela Bentlija nāvē iesaistītās personas un izdarīto noziegumu apstākļus," teikts komitejas paziņojumā.

Bentlija slepkavības lietā figurē četri Krievijas karavīri - Vitālijs Vansjackis, Vladislavs Agaļcevs, Vladimirs Bažins un Andrejs Iordanovs.

Viņi tiek apsūdzēti par dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, fiziskas vardarbības un spīdzināšanas pielietošanu, kas izraisīja upura nāvi aiz neuzmanības, kā arī par sevišķi smaga nozieguma slēpšanu, pārvietojot mirstīgās atliekas, paziņoja komiteja.

8.aprīlī Doneckā Vansjackis, Agaļcevs un Iordanovs pret Bentliju pielietoja fizisku vardarbību un viņu spīdzināja, izraisot amerikāņa nāvi, noskaidrojuši izmeklētāji.

Tajā pašā dienā Vansjackis un Agalcevs ar trotilu uzspridzināja automašīnu ar amerikāņa līķi, bet 9.aprīlī tās pašas armijas vienības karavīrs Bažins pēc Vansjacka norādījuma pārveda amerikāņa mirstīgās atliekas uz citu vietu, lai slēptu noziegumu.

Bentlijs pēdējos desmit gadus dzīvoja Doneckā un bija paspējis iegūt Krievijas pasi.

Krievijas kontrolētajā Doneckas apgabala daļā viņš ieradās 2014.gadā un vispirms kādu laiku karoja kaujinieku formējumā "Vostok", bet pēc tam kļuva par humānās palīdzības misijas brīvprātīgo un blogeri.

Par amerikāni, kas noticējis "krievu pasaulei", vairākkārt vēstījuši Kremļa mediji.

8.aprīlī Bentlijs devās uz apšaudes vietu Doneckas Petrovskas rajonā un pazuda.

Kā liecināja viņa sieva Ludmila, Bentliju aizturēja un pēc tam spīdzināja Krievijas karavīri, cerībā tikt pie materiāliem labumiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu