Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Turpmāk Rīgā braukšanas ātrumu kontrolēs trīs netrafarētas pašvaldības policijas automašīnas

Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls.
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

No oktobra Rīgā atļauto braukšanas ātrumu kontrolēs trīs netrafarētas pašvaldības policijas automašīnas, piektdien, 20.septembrī, preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola ("Kods Rīgai").

Pašlaik notiek ierīču testēšana Rīgas ielās, bet no oktobra tās sāks aktīvu darbu, informēja Ozola.

Automašīnas, kas aprīkotas ar radariem, savu darbu varēs veikt, gan piedaloties satiksmē, gan stāvot ceļa malā.

Ātruma pārkāpums tiks fiksēts automātiski, bet informācija par to tiks nodota Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD). Pēc tam apkopoto informāciju, ieskaitot informāciju par transportlīdzekli, nodos Rīgas Pašvaldības policijai (RPP) lēmuma pieņemšanai par soda piemērošanu.

Netrafarētās automašīnas nebūs operatīvie transportlīdzekļi un tās neizmantos transportlīdzekļu apturēšanai, ja tiks izdarīti pārkāpumi.

Gadījumos, ja kāds transportlīdzekļa vadītājs veiks būtisku pārkāpumu, kas apdraudēs citus iedzīvotājus, netrafarētajā automašīnā esošie RPP darbinieki izsauks papildspēkus, kuri varēs aizturēt pārkāpējus.

Kā skaidroja Ozola, izvērtējot netrafarēto un ar radariem aprīkoto RPP transportlīdzekļu veikumu un budžeta iespējas, nākamgad ar radariem varētu aprīkot arī atsevišķas trafarētās RPP automašīnas.

Domes priekšsēdētāja vietniece informēja, ka daļa līdzekļu, kas tiks iekasēti par uzliktajiem sodiem, tiks novirzīti CSDD, daļa paliks RPP rīcībā, bet pārējie tiks ieskaitīti Rīgas pašvaldības budžetā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu