Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Gruzijā dienu pēc "LGBT propagandas" likuma pieņemšanas dzīvoklī nogalināta transpersona

Kesarija Abramidze
Kesarija Abramidze Foto: @IbadanWatch / X

Dienu pēc tam, kad Gruzijas parlaments pieņēma svarīgu pret LGBT vērstu likumu, savā mājā tika nogalināta viena no pazīstamākajām Gruzijas transpersonām, vēsta BBC.

Vietējās amatpersonas ziņo, ka 37 gadus vecā Kesarija Abramidze trešdien tika sadurta ar nazi savā dzīvoklī galvaspilsētā Tbilisi.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka tā izmeklē "tīšu slepkavību, kas izdarīta ar īpašu cietsirdību un atbildību pastiprinošiem apstākļiem dzimuma dēļ". Patlaban ir arestēts 26 gadus vecs vīrietis. Viņš esot bijis pazīstams ar upuri, ziņo Gruzijas plašsaziņas līdzekļi.

Tiesību aizstāvji apgalvo, ka notikusī slepkavība saistīta ar jaunā likuma pieņemšanu. Tas esot veicinājis transfobiskus naida noziegumus.

Pret jauno likumu iebildusi arī Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili. Viņa uzsvēra, ka slepkavība cēlusi gaisā steidzamus jautājumus naida noziegumiem un diskrimināciju.

Pieņemtais likums paredz aizliegumu viendzimuma laulībām, dzimumu apstiprinošām operācijām, bērnu adopcijai, ko veic personas, kas nav heteroseksuāli, un viendzimuma attiecību popularizēšanai skolās.

Likumprojekts otrdien tika vienbalsīgi pieņemts parlamentā, neraugoties uz tiesību aizstāvju grupu kritiku.

Valdošā partija paziņoja, ka likumprojekts "Ģimenes vērtību un nepilngadīgo aizsardzība" ir izstrādāts, lai aizsargātu lielāko daļu gruzīnu, kas vēlas aizsardzību pret "LGBT propagandu".

Pretējās domās par to ir Eiropas Savienības amatpersonas, norādot, ka likums vēl vairāk novirza valsti no ES ceļa. ES ārpolitikas vadītājs Žozeps Borels aicināja Gruzijas valdību atsaukt likumu, jo tas grauj "cilvēku pamattiesības" un palielina diskrimināciju un stigmatizāciju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu