Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Nepārdzīvoju – ataugs." Juris Žagars skaidro, kāpēc palicis bez matiem

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aktieris un Dailes teātra direktors Juris Žagars ne vienu vien pārsteidzis ar savām vizuālajām pārmaiņām – viņš palicis bez matiem. Sarunā ar "Privāto Dzīvi" viņš pastāstījis vairāk par savu jauno imidžu. 

"Es filmējos amerikāņu seriālā!" – tā savas vizuālās pārmaiņas komentē aktieris un Dailes teātra direktors.

Pirms Žagars kļuva par Dailes teātra direktoru, viņš bija nolēmis doties mācīties režiju un strādāt Londonā. Tā viņš nonāca britu aktieru aģentūrā "Simon and How", kura pandēmijas laikā viņam jau bija piedāvājusi filmēties "Netflix" seriālā, taču nu nācis otrs lielais piedāvājums.

Jaunākā loma ir balstīta uz viņa postpadomju cilvēka tēlu, par ko Žagars saka: "Būsim reālisti, uz dramatiskām lomām ir milzīga konkurence. (..)

Izgāju pagaru kastinga procedūru, tika skrupulozi skatīta arī mana iepriekšējā pieredze. Esmu ļoti priecīgs par šādiem piedāvājumiem, jo tas ir pavisam cita mēroga kino. Tagad, lai nofilmētu ainas ar manu tēlu, Igaunijas mežos tika speciāli celta militārā bāze. Man tā ir liela atbildība, jo tu saproti, kāda nauda ir ieguldīta šajā projektā."

Žagars ir gandarīts, ka ir labā un fiziskā un aktieriskā formā, lai viņu izvēlētos. "Esmu gandarīts arī par Latvijas profesionālo aktiera izglītību, mēs savu darbu protam.

Filmas mākslinieki izveidoja šādu vizuālo tēlu, kāds vēl līdz šim man nav bijis. Par matiem nepārdzīvoju – ataugs," tā Žagars.

Jaunais politiskais trilleris "The Department" ir MTV Entertainment Studios un 101 studijas 10 sēriju TV projekts, ko filmē "Warner Brothers" studijā Londonā.

Epizodes, kas risinās Baltkrievijā, tiek filmētas Igaunijā. Seriāla pamatā ir ļoti populārs franču trilleris "Birojs", kurš atklāj cilvēku iekšējās cīņas ar saviem dēmoniem, kas izpaužas politiskā darbībā. Juris Žagars atveido ļauno tēlu – nežēlīgu un viltīgu baltkrievu militārās specvienības ģenerāli.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 17. septembra numurā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu