Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Ievēlēts jauns Jelgavas novada domes priekšsēdētājs

Papildināts
Uldis Ainārs
Uldis Ainārs Foto: publicitātes

Piektdien, 20.septembrī, par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Viņš bija vienīgais kandidāts amatam. Ainārs guva 12 kolēģu atbalstu, bet viens bija pret. Derīgas bija 13 no 15 izdalītajām vēlēšanu zīmēm.

Ainārs sacīja, ka viņa prioritāte ir saraut robežas, lai bijušo Jelgavas un Ozolnieku novadu iedzīvotāji viens un otru skatītos draudzīgi.

Jaunais domes priekšsēdētājs ievēlēts dienā, kura noteikta kā galējais termiņš paskaidrojumu sniegšanai Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) par domes darbu un mēra neievēlēšanu vairāku mēnešu garumā.

Ceturtdien, kad sākās domes priekšsēdētāja ievēlēšanai sasauktā ārkārtas domes sēde, Ainārs ironizēja par VARAM paustajām bažām saistībā ar pašvaldības nākamā gada budžeta sagatavošanu. Viņš atgādināja, ka pašvaldības budžetu apstiprina divu mēnešu laikā pēc valsts budžeta apstiprināšanas, tāpēc ministrijas bažas varētu būt pamatotas "astroloģiskajās metodēs".

Par domes priekšsēdētāju kļuvušā deputāta ironiju izpelnījās arī citi jautājumi saistībā ar pašvaldību, kuriem uzmanību pievērsusi VARAM.

Aināra tēvs Māris Ainārs ilgus gadus vadīja bijušo Ozolnieku novadu.

Līdz šim novada domes priekšsēdētāja vietniece Irina Dolgova (S) faktiski pildīja novada mēra pienākumus, jo mēnešiem domes priekšsēdētāja novadam nebija pēc tam, kad 3.aprīlī no amata atkāpās toreizējais domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis (LA).

Pirms Dolgovas ievēlēšanas amata gāzta domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola (LZS).

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu