Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Atklāj jaunas detaļas par Lizuma pagastā avārijā bojā gājušajiem pusaudžiem (3)

Foto: @Sadursme/Instagram.com

Pagājušajā diennaktī Lizuma pagastā avārijā gājuši bojā četri pusaudži. Kā liecina sākotnējā informācija, jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār to, kā rezultātā tas ietriecās kokā. Tomēr atklājas arvien jaunas detaļas par traģisko notikumu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Vietā, kur notika avārija, uz ceļa redzami auto riepu nospiedumi, kas no neliela līkuma ved taisni kokā. Pašreizējā informācija liecina, ka trīs no pieciem jauniešiem izsvieda no auto, bet divi no viņiem atradās zem auto.

Jauniete, kura šobrīd cīnās par savu dzīvību un veselību, bija viena no trim, kuru no automašīnas izsvieda. Viņa bija sēdējusi aizmugurē, tieši aiz šofera. Savukārt divi no bojāgājušajiem jauniešiem ir no vienas ģimenes.

Tikmēr citai meitenei svētdien būtu palikuši 18 gadi. Jauniete sēdējusi blakus šoferim, un spēkratā bijusi viena no vecākajām.

Likumsargi uzsākuši kriminālprocesu. Tajā skaidros ar kādu ātrumu šoferis braucis. Ir nozīmētas arī ekspertīzes, tostarp, lai uzzinātu, vai 17 gadus vecais vadītājs bija sēdies pie stūres skaidrā prātā.

Slimnīcā esošās jaunietes radinieki stāsta, ka trieciens bijis tik liels, ka grūti bijis pateikt, kurš no jauniešiem ir kurš. Viņi norāda, ka jauniešiem bijusi lietotne "Snapchat", kurā viņi filmējuši un fotografējuši apkārt notikušo.

Likumsargi vērš uzmanību, ka jaunieši bieži vien nedomā par sekām. Viņi aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības noteikumus, kā arī pieņemt stingrākus mērus, ja tas ir nepieciešams.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu