Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Vētra "Boriss" tikusi arī līdz Itālijai. Daļa iedzīvotāju evakuēti

Foto: EPA / Scanpix

Dažas dienas pēc nodarītajiem postījumiem Centrāleiropā vētra "Boriss" tikusi arī līdz Itālijai. Tā šobrīd skārusi valsts ziemeļaustrumu un centrālo daļu, un daļa iedzīvotāju tiek evakuēti, vēsta BBC.

Itālijas ziemeļaustrumu reģionā Emīlija-Romanja tika evakuēti vairāk nekā 1000 iedzīvotāju, kā arī slēgtas skolas. Dažus ceļus ir skāruši zemes nogruvumi, un ir nopietni traucēta dzelzceļa satiksme.

Varasiestādes aicinājušas iedzīvotājus neaiziet no pagrabiem un pārcelties uz māju augšējiem stāviem.

Savukārt Itālijas centrālā reģiona Markes pilsētās tika ziņots par nopietniem plūdiem un traucējumiem. Patlaban nav ziņu par cietušajiem.

Vissmagāk cietusi Faencas pilsēta, kur divu to šķērsojošo upju līmenis naktī strauji paaugstinājies. Atsevišķiem iedzīvotājiem nakts vidū nācies atstāt savas mājas laivās.

BBC vēsta, ka līdzīga situācija Emīlijas-Romanjas reģiona iedzīvotājus jau bija piemeklējusi pirms nedaudz vairāk kā gada. Toreiz pēc sešu mēnešu nokrišņu lietusgāzēm pusotras dienas laikā 2023. gada maijā gāja bojā 13 cilvēki, un vairāk nekā 20 upes izplūda no krastiem.

Desmitiem tūkstošu cilvēku bija spiesti pamest savas mājas, un plūdi radīja zaudējumus miljardiem eiro vērtībā.

Lai gan šķiet, ka vētra "Boriss" lielākajā reģiona daļā ir norimusies, Donavas līmenis Ungārijā joprojām paaugstinās. Premjerministrs Viktors Orbāns trešdien paziņojis, ka ūdens līmenis Budapeštā sasniegs maksimumu sestdienas pēcpusdienā vai vakarā, taču tas būs zemāks nekā 2013. gadā reģistrētais rekordaugstais līmenis.

Kā ziņots, kopš pagājušās ceturtdienas ciklons atnesis spēcīgu vēju un neparasti spēcīgas lietusgāzes daļai Austrijas, Čehijas, Ungārijas, Rumānijas un Slovākijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu