Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

FOTO Sīvā konkurencē par 4,19 miljoniem eiro izsolīta Rīgas centra jūgendstila pērle

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes loceklis Andris Vārna.

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes loceklis Andris Vārna.

Izsole norisinājās no 20.augusta līdz 19.septembrim, un tajā piedalījās septiņi dalībnieki, veicot 149 solīšanas soļus.

Īpašumu, kas atrodas Brīvības un Ģertrūdes ielas stūrī un kura pirmajā un otrajā stāvā patlaban atrodas "Saules veselības centrs" un "Saules aptieka", veido zemes vienība 1743 kvadrātmetru platībā un divas dzīvojamās ēkas - 5909,7 kvadrātmetru platībā un 1035,1 kvadrātmetra platībā.

Nekustamais īpašums Brīvības ielā 68 ir valsts nozīmes kultūras piemineklis.

No īpašuma pārdošanas iegūtie līdzekļi saskaņā ar valdības lēmumu tiks novirzīti Rīgas Valsts tehnikuma studentu atbalstam un mācību līdzekļu papildināšanai, turpinot īstenot īpašnieku Jāņa un Līzes Vīrs sākotnējo gribu.

Īpašums Brīvības ielā 68 tika uzcelts 1903.gadā pēc arhitekta Reinholda Šmēlinga projekta. Īpašums 1940.gadā tika novēlēts valstij ar mērķi atbalstīt Rīgas Valsts tehnikuma studentus, un līdz šim īpašuma tīrie ienākumi tika izmantoti tehnikuma audzēkņu atbalstam un mācību līdzekļu papildināšanai. Īpašums ilgstoši atradās privāta uzņēmuma "ANNO" apsaimniekošanā, bet pēc nesakārtota tehniskā stāvokļa konstatēšanas VNĪ pārņēma tā pārvaldību.

VNĪ dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu