Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Cilvēkiem ir jāsaprot..." Didrihsoni atklāti par auklītes lomu dēla dzīvē (4)

Foto: publicitātes

Pretrunīgi vērtētā influenere un uzņēmēja Elīna Didrihsone ar vīru Nauri viesojās jaunajā sarunu šovā "Divi dienā", kur atklāti runāja par savām attiecībām un ģimenes dzīvi. Nu jau vairs nav nekāds noslēpums, ka ikdienas dzīvē bērna audzināšanā iesaistās arī auklīte. Nu pāris atklāj, kurš no abiem to ierosināja un kāda ir auklītes loma abu dēla dzīvē.

Elīna atklāj, ka auklītes pakalpojumu nepieciešamību ierosināja Nauris un viņa sākotnēji bijusi kategoriski pret, taču nu atzīst, ka auklīte abu bērnam ir ļoti vajadzīga.

Didrihsone skaidro, kāpēc sākotnēji bijusi aizspriedumaina: "Es biju tā audzināta, un tur nav ko pārmest sabiedrībai. Mēs visi esam uzauguši citādāk, ļoti reti kuram bērnībā ir bijusi auklīte."

Viņa turpina: "Vīrs zināja, ka mums būs vajadzīga auklīte, un tas mums arī apstiprinājās, un mums dzīve ir tik superīgi pakārtojusies, ka auklīte ir mūsu ģimenes loceklis, un tam tā, manuprāt, ir jābūt. Es neteiktu, ka mēs neaudzinām savu dēlu. Mēs esam pakārtojuši darbu tā, ka Nauris jebkurā brīdī ir mājās un es jebkurā brīdī esmu mājās."

Arī Nauris paskaidroja, kāpēc jau sākotnēji zinājis, ka būs vajadzīgas palīdzīgas rokas: "Manam brālim bija auklīte, māsai bija auklīte un man pašam arī bija auklīte. Tas kaut kādā veidā, protams, atvieglo vecākus. Mums ir piemēri, kur ir viena mamma ar trīs bērniem 24/7, tad tu esi vienkārši nerunājama. Mēs tomēr gribējām arī saglabāt attiecības: randiņi un tamlīdzīgi, un, manuprāt, tas nav nekas slikts. Ja cilvēks var atļauties auklīti, lūdzu, ņemiet kaut vai desmit auklītes! Vienkārši saglabājiet tās vērtības, un Džeisons ir ar mums visu laiku." 

"Jā, viņš visu laiku ir ar mums mājās. Man jau darbs arī ir tāds, ka es filmējos, bildējos lielākoties mājās," Naura teikto papildina Elīna.

Didrihsonu pāris ne reizi vien saņēmis pārmetumus no sabiedrības par to, ka paši neaudzina savu atvasi, tomēr Nauris negatīvajiem viedokļa paudējiem atbildi parādā nepaliek: "Cilvēkiem ir jāsaprot, ka auklīte ir domāta tikai un vienīgi tāpēc, lai bērns attīstītos vēl vairāk. Viņa nāk strādāt, viņa nāk ar domu bērnam iemācīt vēl jaunākas lietas, jo pats vecāks reizēm dara kādus darbiņus, ir telefonā vai tamlīdzīgi, nevar pilnvērtīgi veltīt tās astoņas vai deviņas stundas. Šeit ir auklīte, kas ir visu laiku – ir ēdiens, spēles, rotaļas, aktivitātes, mūzika, dziesmas, vārdi – pilnībā no A līdz Z."

Kā zināms, Didrihsone dēlu laida pasaulē 2022. gada 12. jūlijā, ļaujot viņas dzemdībām sekot līdzi teju visai Latvijai.

Iepriekš jau vēstīts, ka Didrihsones vārds izskanējis vairākos skandālos, kas raisījuši plašu rezonansi sabiedrībā. Viņa vairākkārt nonākusi gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) redzeslokā, gan abi ar vīru Nauri savulaik piesaistīja sociālā dienesta un bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas uzmanību pēc publiskotiem video, kuros redzams abu dēls.

Bieži arī sociālo tīklu lietotāji iesaistās un komentē Didrihsonu pāru rīcību attiecībā uz abu kopīgo atvasi un pat pauduši bažas par Džeisona veselības stāvokli, kad viņš vēl bija zīdainis. Komentāri mēdza būt ļoti negatīvi, taču – vai pamatoti?

"Apollo.lv" savulaik vērsās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā (VBTI), lai noskaidrotu, vai Didrihsoni ir arī VBTI redzeslokā, kā arī, lai noskaidrotu, vai sociālo tīklu lietotāju bažas par Džeisona veselību ir pamatotas. 

Elīnas sapnis ir pasaulē laist vēl bērnus, bet veselības problēmu dēļ tas jau ilgstoši neizdodas. Viņa gan ir cerību pilna, ka kādu dienu viņi būs daudzbērnu ģimene

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu