Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Atrasts antisanitāros apstākļos. Madonā seniors pārraksta īpašumu sociālās darbinieces vīram (3)

Foto: Ekrānšāviņš

Madonietis Jānis ir 92 gadus vecs. Nesen viņš traģiski zaudēja savu draudzeni, kura par Jāni rūpējās. Lai pārliecinātos, kā sirmgalvim sokas, viņu apmeklēja divas kaimiņienes, bet ieraudzītais viņas šokēja - Jānis bezpalīdzīgā stāvoklī atradās antisanitāros apstākļos, vēsta raidījums "4. studija". 

Sievietes Jāņa mājā ieraudzījušas arī dokumentu, kas apliecina - seniors savu zemi 1369 kvadrātmetru platībā, dzīvojamo māju un saimniecības ēku par 3000 eiro ir pārdevis Madonas novada Sociālā dienesta darbinieces vīram.

Pēc kaimiņieņu teiktā, seniors, parakstot dokumentus, nav sapratis, ka māju pārdevis, turklāt par tik mazu summu. Ņemot vērā vīrieša slikto veselības stāvokli, kaimiņienes izsauca ātro palīdzību. Jānis tika nogādāts slimnīcā, kur atrodas vēl aizvien.

Raidījums noskaidroja: lai gan Jānis no sociālās palīdzības atteicies, sociālā darbiniece Rita viņu tik un tā apciemojusi. 

"Viņam sāka aktualizēties jautājums, ko ar māju darīt. Viņš piedāvāja mums viņu vienkārši uzdāvināt. Mēs ilgi ar vīru par to domājām, vai tiešām vajag," raidījumam savu versiju par notikušo klāstīja darbiniece, atzīstot, ka "varbūt tas nebija pareizs lēmums, ka izdomājām izmantot šo iespēju".

Tāpat viņa atzīst - laikus neizsaukt ātro palīdzību bija kļūda. 

Policijā par notikušo sākta resoriskā pārbaude. Savukārt Labklājības ministrija uzsver - sociālie darbinieki nedrīkst ļaunprātīgi izmantot cilvēku uzticību.

Plašāk 4.studijas sižetā:

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu