Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Portugālē turpinās cīņa ar savvaļas ugunsgrēkiem

Foto: AFP / Scanpix

​Portugālē ugunsdzēsēji trešdien,18.septembrī, joprojām turpina cīņu ar savvaļas ugunsgrēkiem, kas laupījuši dzīvību septiņiem cilvēkiem.

Aptuveni 50 cilvēki ir guvuši ievainojumus.

Karstums un spēcīgais vējš veicinājis ugunsgrēku izplešanos valsts rietumos un vidienē, kur aktīvi ir 42 ugunsgrēki. Cīņai ar liesmām mobilizēti aptuveni 3900 ugunsdzēsēju un aptuveni 1000 automašīnu.

Gondumaras pašvaldībā pie Portu naktī uz trešdienu atkal tika evakuēti cilvēki. Ugunsdzēsēji, kas cīnās ar liesmām Eroukā, Aveiru apgabalā, vietējiem medijiem sacīja, ka situācija tur ir nekontrolējama.

Reģionā uz dienvidiem no Portu kopš pirmdienas izdeguši aptuveni 20 000 hektāri, liecina Eiropas Meža ugunsgrēku informācijas sistēmas (EFFIS) dati.

Aveiru varasiestādes otrdienas vakarā ziņoja, ka ugunsdzēsēji ir tuvu tam, lai pakļautu kontrolei vienu ugunsgrēku grupu, kas izplatījusies 100 kilometru perimetrā.

Portugāle, kurai pašai ir aptuveni 30 ugunsdzēsības lidmašīnas un helikopteri, lūgusi arī citu Eiropas Savienības (ES) palīdzību, un Spānija, Francija, Itālija un Grieķija ir atsaukušās šim lūgumam.

Portugāle ir desmitkārtīgi palielinājusi finansējumu ugunsgrēku novēršanai un dubultojusi budžetu cīņai ar ugunsgrēkiem pēc tam, kad 2017.gadā ugunsgrēki prasīja vairāk nekā 120 cilvēku dzīvību.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu