Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jēkabpilī aizturēts vīrietis, kurš nolaupīja bijušo dzīvesbiedri

Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Jēkabpilī Valsts policija aizturējusi vīrieti par bijušās dzīvesbiedres nolaupīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne.

Jēkabpilī Valsts policija aizturējusi vīrieti par bijušās dzīvesbiedres nolaupīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne.

Sestdien, 14.septembrī, ap plkst.23.14 Valsts policijā tika saņemta informācija par sievieti, kura nebija atgriezusies savā dzīvesvietā Madonas novadā. Tika pieļauts, ka sieviete, iespējams, nolaupīta un aizvesta nezināmā virzienā. Ģimenei tika nosūtīta ziņa no sievietes telefona, kurā viņa lūdza pēc palīdzības, norādot, ka tiek vesta prom pret savu gribu.

Saņemot šo informāciju, policija nekavējoties sāka meklēšanas pasākumus. Saskaņā ar izmeklēšanas gaitā iegūtajiem datiem, sieviete pārvietojās ar savu transportlīdzekli, kad vīrietis viņu pārtvēra un piespieda iekāpt savā automašīnā.

Policija, veicot operatīvās darbības, noskaidroja iespējamo sievietes atrašanās vietu Jēkabpilī, kur dzīvokļa pārmeklēšanas laikā tika atrasti gan nolaupītā sieviete, gan vīrietis, kurš tika aizturēts.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka sieviete un vīrietis agrāk dzīvojuši kopā.

Pirmdien, 16.septembrī, tiesa nolēma piemērot aizturētajam vīrietim apcietinājumu kā drošības līdzekli.

Kriminālprocess sākts saskaņā ar Krimināllikuma 153.pantu par cilvēka nolaupīšanu. Par šādu nodarījumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, policijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, kā arī iespējama mantas konfiskācija.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu