Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Video Zelenskis neizpratnē par Usika aizturēšanu Polijā, Ukraina incidentu uzmanīgi izskatīs

Oleksandrs Usiks (pa labi).
Oleksandrs Usiks (pa labi). Foto: Volodimirs Zelenskis/"Facebook"

Otrdien, 18. septembrī, Polijas pilsētas Krakovas lidostā tika aizturēts pasaules čempions boksā Oleksandrs Usiks. Sociālajos medijos ar savu neapmierinātību dalījies Volodimirs Zelenskis.

Bokseris aizturēts neilgi pēc tam, kad ieradās Krakovas lidostā, ziņo ārvalstu mediji. Usiks esot grasījies lidot uz Spāniju, kur viņam paredzēta treniņnometne. Pagaidām nezināma iemesla dēļ lidmašīnā neesot ielaists boksera paziņa, pēc kā viņš atteicās lidot.

Vēlāk gan abi tika atbrīvoti. Usiks sociālajos tīklos paziņoja, ka viss ir kārtībā. Viņš aizturēšanu nodēvēja par pārpratumu.

Usiks arī pateicās diplomātiem. Pēc aizturēšanas ar bokseri pa telefonu sazinājās Ukrainas prezidents Zelenskis, kurš vēlāk savos sociālajos medijos pauda neizpratni.

"Es biju vīlies par šo attieksmi pret mūsu pilsoni un čempionu," savā "X" lapā sacīja Zelenskis. "Es nodevu norādes ārlietu ministram Andrijam Sibiham un iekšlietu ministram Ihoram Klimenko, lai viņi nekavējoties izskatītu visas detaļas Krakovas lidostas incidentā."

2024. gada 21. decembrī Usiks otro reizi tiksies ar britu boksa zvaigzni Taisonu Fjūriju. Viņš aizstāvēs savas smagākā svara pasaules čempionu jostas. Maijā ukrainis izcīnīja uzvaru pēc punktiem un kļuva par pirmo absolūto čempionu supersmagajā svarā kopš 1999. gada.

Savas karjeras laikā Usiks vēl nav zaudējis. Viņš tiek uzskatīts par vienu no pasaules pašiem labākajiem bokseriem. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu