Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Libānā tūkstošiem cilvēku ievaino "Hizbollah" locekļu peidžeru eksplozijas. Grupējums vaino Izraēlu (3)

Foto: AP/Scanpix

Libānā, eksplodējot peidžeriem, 17. septembrī ievainoti tūkstošiem cilvēku, un šiītu kaujinieku grupējumam "Hizbollah" tuvs avots atklāja, ka cietuši desmitiem "Hizbollah" locekļu.

Peidžeri eksplodējuši teju vienlaicīgi ap pulksten 15.30 pēc vietējā laika.

Ap pulksten 19 pēc Latvijas laika Libānas veselības ministrs ziņoja par 2800 ievainotiem un 8 mirušiem cilvēkiem. Viens no mirušajiem ir nepilngadīgs.

"Hizbollah" plkst. 19.07 pēc Latvijas laika izplatīja paziņojumu, kurā peidžeru sprādzienos vaino Izraēlu.

Grupējums ziņo , ka Izraēla ir "pilnībā atbildīga par šo noziedzīgo agresiju, kas vērsta arī pret civiliedzīvotājiem" un saņems "taisnīgu sodu".

Libānas Veselības ministrija ir mudinājusi pilsoņus, kuru rīcībā ir peidžeri, tos izmest un brīdinājusi slimnīcas būt pastiprinātā gatavībā uzņemt cietušos.

Irānas vēstnieks Libānā ir viens no ievainotajiem, ziņo Irānas valsts mediji.

Izraēlas armija, kas vairākus mēnešus ir veikusi tiešos triecienus pret "Hizbollah", paziņoja, ka nekomentēs šos incidentus.

Tomēr vairāki starptautiskie mediji, tostarp BBC un CCN, atzīmē, ka sprādzieni notikuši vien dažas stundas pēc tam, kad Izraēla paziņoja, ka vēlas palīdzēt mājas atgriezties saviem pilsoņiem, kuri pameta valsts ziemeļus "Hizbolla" uzbrukumu dēļ.

Kopš pērn oktobrī Gazas joslā sākās karš starp Izraēlu un "Hamās" Irānas atbalstītais grupējums "Hizbollah" pārstājis izmantot iekšējā saziņā mobilos telefonus, lai izvairītos no Izraēlas iejaukšanos komunikācijā. Tā vietā "Hizbollah" kaujinieki izmanto peidžerus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu