Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Grīziņkalnā pie narkodīlera atrod 400 gramu metamfetamīna

Policisti Grīziņkalnā no narkodīlera atsavina ap 400 gramu metamfetamīna
Policisti Grīziņkalnā no narkodīlera atsavina ap 400 gramu metamfetamīna Foto: Valsts policija

Strādājot narkotisko vielu apkarošanas jomā, pagājušo ceturtdien, 12. septembrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldes policisti Rīgā, Stacijas laukumā, aizturēja 1978. gadā dzimušu narkotiku izplatītāju. Šis vīrietis bija ieradies nodot narkotiskās vielas pircējam. Pie personas likumsargi konstatēja un atsavināja vairākus gramus metamfetamīna.

Nākamajā dienā, turpinot darbu šajā lietā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldes likumsargi, piesaistot kolēģus no Speciālo uzdevuma bataljona un Valsts robežsardzes kinologu ar suni, ieradās veikt procesuālās darbības kādā adresē Rīgā, Grīziņkalna mikrorajonā, pie citas ar notikušo saistītas personas – 1972. gadā dzimuša narkotiku tirgotāja.

Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi, lietojot spēku, iekļuva personas dzīvesvietā un aizdomās par narkotiku tirgošanu aizturēja minēto 1972. gadā dzimušo vīrieti. Veicot kratīšanu, mājas palīgtelpā policisti atrada un atsavināja ap 400 gramu metamfetamīna, kas bija ievietots vairākos vakuuma iepakojumos.

Jāpiemin, ka abas aizturētās personas jau iepriekš sodītas par mantiskiem noziegumiem un narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1. panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu