Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vai futbolisti sāks streikot? Mančestras "City" līderis peļ pārslodzi

Mančestras "City" vidējās līnijas balsts Rodri.
Mančestras "City" vidējās līnijas balsts Rodri. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas premjerlīgas čempiones Mančestras "City" zvaigzne Rodri neizslēdz, ka futbolisti varētu sākt atteikties spēlēt, raksta "AP News".

Pēdējo gadu laikā futbolā spēļu skaits tikai palielinās. FIFA pasaules klubu kauss pārveidots par 32 komandu sacensībām, bet Eiropas kontinentālajās sacensībās grupu turnīrs kļuvis par garāku līgas fāzi.

Futbolistu neapmierinātība ar spēļu lielo skaitu gan aizsākās jau pirms minēto turnīru papildināšanas. Jau gadiem tiek pausta neizpratne par divām kausu izcīņām (līgas un nacionālā) Anglijā. 2019. gadā izveidojās situācija, ka "Liverpool" 18. un 21. decembrī nācās spēlēt Katarā klubu pasaules kausā, bet 19. decembrī bija jāpiedalās līgas kausā Birmingemā.

Jautāts par šo noslogojumu, Mančestras "City" un Spānijas izlases pussargs Rodri atzina, ka futbolisti nav tālu no tā, lai atteiktos no spēlēšanas.

"Varat jautāt katram futbolistam, visi teiks vienu [ka spēļu ir par daudz]," sacīja Rodri. "Ja šādi turpināsies, būs moments, kad mums vairs nebūs citu izvēļu. Mūs tas uztrauc, jo mēs esam tie, kuri cieš."

Aizvadītajā vasarā Rodri kļuva par Eiropas čempionu ar Spānijas valstsvienību. Viņš tika atzīts par turnīra labāko spēlētāju. Rodri ir viens no galvenajiem favorītiem, lai saņemtu  2024. gada labākā futbolista balvu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu