Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Spāņu komanda izskolo iedomīgo G līgas apvienoto komandu

Malagas "Unicaja".
Malagas "Unicaja". Foto: EPA/Scanpix

Spānijas komanda Malagas "Unicaja" svētdien Singapūrā triumfēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Starpkontinentālajā kausā.

Finālspēlē "Unicaja" ar rezultātu 79:68 (22:17, 16:15, 19:12, 22:24) guva virsroku pār Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgas klubu apvienoto komandu.

Spāņu vienībā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Dilans Osetkovskis, bet pa 13 punktiem guva Jankuba Sima un Tailers Kalinoskis. Pretiniekiem 28 punktus guva Džordans Boudens.

Viens no G līgas klubu apvienotās komandas spēlētājiem Huans Toskano-Andersons iepriekš sacīja, ka G līga ir otrā labākā pasaulē. Savukārt finālspēles laikā viņš uzrunāja savus komandas biedrus, sakot, ka viņu sapnis nav spēlēt ACB vai eirolīgā, bet Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Pirms tam spēlē par trešo vietu Tasmānijas "JackJumpers" ar 80:75 "Unicaja" uzveica Beirūtas "Al Riyadi", bet mačā par piekto pozīciju Luandas "Petro" ar 70:64 bija pārāka pār Santjago del Estero "Quimsa" no Argentīnas.

FIBA Starpkontinentālā kausa izcīņa, kurā piedalījās seši reģionālajās sacensībās uzvarējušie klubi, notikusi 34 reizes. Titulētākā komanda ar piecām uzvarām ir Madrides "Real".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu