Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vaiņodes mežā sēņotāju ģimeni pārsteidzis lācis

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Erik Mandre/Shutterstock

Aizvadītajās brīvdienās Vaiņodes mežā kādu ģimeni, kas devusies sēņot, pārsteidzis lācis, informē Dienvidkurzemes novada pašvaldībā.

Pašvaldība sociālajā tīklā "Facebook" vēsta, ka Vijai Radionovai-Sirmajai visu mūžu paticis pastaigāties dziļi mežā. Arī šoreiz viņa ar vīru un diviem suņiem devusies uz savām iecienītajām sēņu vietām.

Jau pa ceļam ģimeni izbrīnīja lielas izkārnījumu čupas ar nesagremotām pīlādžogām. Tad suņi pēkšņi kaut kur pazuduši, bet abi sēņotāji, neko ļaunu nenojauzdami, turpināja brist tālāk. Un pēkšņi apmēram 50 metru attālumā ieraudzījuši ķepaini – tas saslējies uz divām kājām un atspiedies pret zaru kaudzi.

Lācis par nācējiem bijis pārsteigts. Tas ieinteresēti pagriezis galvu uz sievietes pusi un vērojis notiekošo. Vīrs piesteidzies sievietes klāt un aizvilcis viņu līdz automašīnai, kur ieraudzīja abus suņus. Arī tie bija nobijušies.

Kā pašvaldību informēja Rīgas zoodārza filiālē Kalvenē "Cīruļi", neviens lācis no aploka nav izbēdzis, un tas nozīmē, ka Vaiņodes mežos redzētais lācis, visticamāk, turpat arī mitinās.

Pēdējos gados Latvijā lāči ienāk aizvien biežāk, un daļa no tiem paliek te uz dzīvi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu