Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Par Siguldas novada pašvaldības izpilddirektoru ieceļ Draudiņu

Aivars Draudiņš.
Aivars Draudiņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien Siguldas novada domes sēdē deputāti pašvaldības izpilddirektora amatā apstiprināja bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Māra Sprindžuka (AS) padomnieku reģionālās attīstības un pašvaldību jautājumos Aivaru Draudiņu, informēja pašvaldībā.

Draudiņš izvēlēts kā labākais kandidāts starp 16 pretendentiem, kas pieteicās atklātajā konkursā. Darbu pašvaldībā Draudiņš sāks 23.septembrī.

Draudiņš par savu mērķi izpilddirektora amatā noteicis atvērtu, viedu un caurspīdīgu pašvaldības pārvaldību, kas ir vērsta uz iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu un ļauj cilvēkiem justies nozīmīgiem un saprastiem.

Draudiņam ir ilggadēja darba pieredze valsts un pašvaldību pārvaldē. Tai skaitā bijis Pašvaldību departamenta direktors un valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Bijis Rīgas domes deputāts un Vides komitejas priekšsēdētājs. Strādājis par Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieku, kā arī izveidojis un vadījis Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centru.

Draudiņš ieguvis maģistra grādu inženierzinātnēs Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā. Papildus ieguvis starptautiskas zināšanas par pašvaldību attīstības jautājumiem Kanādas Urbanistikas institūtā, kā arī apmācībās Dānijā un Nīderlandē. Kā eksperts uzstājies ar ziņojumiem starptautiskās konferencēs Beļģijā, Francijā, Anglijā, Somijā, Zviedrijā, Čehijā un citviet. Papildu ikdienas darba pienākumiem aktīvi līdzdarbojies Valsts kancelejas izveidotajā Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis (LZP) skaidro, ka pašvaldības prioritāte ir izveidot spēcīgu, modernu un efektīvu pašvaldības pārvaldi, kas spēj nodrošināt visa novada attīstību un īstenot atvērtu komunikāciju ar iedzīvotājiem.

Izpilddirektora pienākumus nosaka Pašvaldību likums un tajos ietilpst: organizēt domes lēmumu, izdoto saistošo noteikumu un citu normatīvo aktu izpildi, koordinēt pašvaldības darbu, organizēt pašvaldības budžeta projektu izstrādi, kā arī veikt budžeta ienākumu un izdevumu daļas izpildes kontroli, savas kompetences ietvaros pārstāvēt pašvaldības intereses, tai skaitā starptautiskās organizācijās un institūcijās, valsts pārvaldes institūcijās un nevalstiskās organizācijās, izdot iekšējos normatīvos aktus un veikt citus Siguldas novada pašvaldības nolikumā noteiktos amata pienākumus.

Izpilddirektors Draudiņš iecelts amatā uz pieciem gadiem, kā to nosaka Pašvaldību likums.

Kā vēstīts, Siguldas novada dome reorganizēja Siguldas novada pašvaldības centrālo pārvaldi, likvidējot izpilddirektora vietnieka klientu apkalpošanas jautājumos amatu, izpilddirektora vietnieka saimnieciskajos jautājumos, kā arī izpilddirektora vietnieka izglītības, kultūras un sporta jautājumos amatu. Izveidotas izpilddirektora vietnieka un centrālās pārvaldes vadītāja amata vietas.

Reorganizējot Siguldas novada pašvaldības iestādes, pašvaldība plāno ietaupīt 200 000 eiro gadā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu